Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya beyaza bürünecek! Valilikten uyarı

18.12.2022 19:53:00
Konya yeni haftaya kar yağışıyla birlikte başlayacak. Meteoroloji sıcaklıkların düşeceği kar yağışının 3 gün süreceğini paylaştı. Konya Valiliği’nden vatandaşlara uyarı geldi.
Konya yeni haftayla beyaza bürünecek. 3 gün sürecek kar yağışı ile sıcaklıklar 6 ila 12 derece arasında düşecek. Meteoroloji, hava sıcaklığının 6 ila 12 derece arasında düşeceğini ve kar yağışının etkili olacağını duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Buna göre; Konya ve ilçelerinde yeni haftanın ilk günü yağış görülmeye başlanacak. Kent merkezinde yağmur olarak görülecek yağış, 15 ilçede karla karışık yağmur şeklinde olacak.

VALİLİK UYARDI!

Konya Valiliği de Konya ve bölgesini, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün açıklamasıyla uyardı. Açıklama şöyle:
 
“Yapılan son değerlendirmelere göre; 19 Aralık 2022 Pazartesi günü bölgemizin kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Soğuk havayla birlikte 19 Aralık 2022 Pazartesi öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, Salı ve Çarşamba günleri bölgemiz genelinde kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Kar yağışlarının Salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunmalıdır. Hava sıcaklıklarının da 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Hafta başında ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk hava, yer yer kar yağışları ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı rapor ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.”



 

DİĞER HABERLER