Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya AFAD, Gürcistan İtfaiye-Kurtarma birimini konuk etti

30.09.2022 18:31:00
Gürcistan İçişleri Bakanlığı Acil Durumlar Genel Müdürlüğü İtfaiye-Kurtarma birimi, Konya Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
  Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının koordinatörlüğünde Gürcistan İçişleri Bakanlığı Acil Durumlar Genel Müdürlüğü İtfaiye-Kurtarma birimi ile yürütülen "Acil Durum ve Afet Müdahaleleri İleri İtfaiye" eğitim programı kapsamında Gürcistan İtfaiye-Kurtarma Birlikleri Departmanı Genel İdare Müdürlüğü Merkezi Koordinasyon Müdürü Beka Daudashvili ve beraberindeki ekip, AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Gürcistan İtfaiye-Kurtarma ekibine arama-kurtarma araç ve malzemeler, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) olaylarda müdahale aracı ve malzemeler ile diğer afetlerde kullanılan araçlar hakkında bilgi verildi.
Gürcistanlı misafirlerle Konya Afet ve Acil Durum İl Müdürü Yıldız Tosun, Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Fethi Çoruk, Afet Acil Durum Yönetimi Merkezi Şube Müdürü Nihat Çiftçi ile Şef Serdar Gencer ve Eğitim Şube Müdürü Şamil Günaydın'ın katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda; AFAD başkanlığının ülkemizde ve uluslararası alanda yapmış olduğu çalışma ve faaliyetler ile yürütülen insani yardım kampanyaları anlatıldı. 

DİĞER HABERLER