Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya AFAD’dan kimyasal atık açıklaması

18.07.2022 18:02:00
Konya AFAD’dan çevreye zarar veren kimyasal atıklara ilişkin açıklama yaptı.
Konhaber dün ‘Konya’da kimyasal atık iddiası: Onlarca hayvan zarar gördü!’ başlıklı haberiyle durumu duyurmuştu. İl Emniyette bağlı Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma ve Suç Önleme Büro Amirliği Ekipleri harekete geçti çevreye kimyasal atık döken ağabeyi ve kardeşi suçüstü yakaladı.

Boş bir tarlaya bırakılan kimyasal atıklar çevredeki onlarca küçükbaş hayvana zarar verdi. Selçuklu ilçesine bağlı birden fazla mahallede etrafa 42 VL 464 plakalı TIR ile kimyasal atık döken Hacı Adem Çoban ve ağabeyi Metin Çoban Sancak Mahallesi Veysel Karani Caddesi Uçurum Sokak üzerinde suçüstü yakalandı.

Konya AFAD’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Dün akşam saatlerinde 112 acil çağrı merkezimize gelen ihbar da Kayacık Mahallesi Aliye İzzet Begoviç Caddesi yakınlarında boş bir tarlada çok sayıda kimyasal varillerin bulunduğu variller içerinden dökülen kimyasal maddenin 20 kadar küçükbaş hayvanın ayağının asitle temas etmesi sonucu ağır şekilde yaralandığı bilgisi verilmiştir. KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) ekiplerimiz incelemelerini yapmak üzere olay yerine ivedilikle intikal etmişlerdir. KBRN(Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) ekiplerimizin Kayacık Mahallesi Aliye İzzet Begoviç Caddesi ve Karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesinde bulunan kimyasal varillerde yapmış olduğu inceleme ve ölçümler sonucun da Sülfürik Asit, reçine solüsyonu ve çeşitli atık yağlar tespit edilmiştir. AFAD koordinasyonun da kimyasalların bertaraf edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri bilgilendirilmiş ve kimyasallar bertaraf edilene kadar Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çevre güvenliği alınması sağlanmıştır. Gelişmeleri yakından takip etmekteyiz.”

DİĞER HABERLER