Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları resmen başladı

09.08.2022 20:41:00
Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları dev organizasyonla yapılan açılış seremonisinin ardından resmen başladı.
Konya Büyükşehir Stadyumu, saat 20.00’de yapılacak açılış töreni için kapılarını açtı.
Törenden önce dünyaca ünlü müzisyen Maher Zain konser verdi.

Tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 5. İslami Dayanışma Oyunları`nın açılışı görsel şölen eşliğinde gerçekleşti.
Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu, tarafından 2021 yılında yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle 1 yıl ertelenen 5. İslami Dayanışma Oyunları, Türkiye`nin ev sahipliğinde başladı. Konya`da 09-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek oyunlara 56 ülkeden, 24 branşta 4 bin 200 sporcu yarışacak.

Liderler açılış seremonisine katıldı
Konya Büyükşehir Stadı`nda düzenlenen açılış seremonisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cezayir Başbakanı Eymen Bin Abdurrahman, Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal, Kuveyt Enformasyon, Kültür ve Gençlik Bakanı Abdulrahman Al Mutairi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile diğer katılımcı ülkelerin temsilcileri ve büyükelçileri ile spor severler katıldı.

Oyunlara özel, lale biçiminde tasarlanmış olan logo aynı zamanda 21 sayısını içinde barındırıyor ve bu oyunların asıl yapılması gereken yıl olan 2021`i simgeliyor.

Törende Efes’ten Zeugma’ya, Göbeklitepe’den Ayasofya’ya Türkiye coğrafyasında buluşan kültürel zenginliklerin tanıtıldığı video da yayınladı.

Ardından milli marş eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Organizasyona katılan gönüllüler ile oyunlara katılan ülkelerin sporcuları geçit töreni düzenledi. Türk kafilesinin geçişi stadyumdaki yaklaşık 40 bin kişi tarafından “Türkiye, Türkiye” sesleri ile dakikalarca ayakta alkışlandı.

Programda yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nı resmen başlattı.

DİĞER HABERLER