Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Koç Gençoğlu: “Takımımdan memnunum”

20.10.2022 15:52:00
Konyaspor basketbol takımının başarılı koçu Engin Gençoğlu, takımından memnun olduğunu söyledi. Gençoğlu, ligin ilk 2 haftalık periyodunda alınan Beşiktaş ve Tofaş maçlarının galibiyetlerinin daha da önem kazanması için, bu hafta sonu oynanacak Gaziantep Basketbol maçını da kazanmaları gerektiğini belirtti.
Basketbol Süper Lig’de mücadele eden Konyaspor’un başarılı koçu Engin Gençoğlu, ligin 4. haftasında oynanacak Gaziantep Basketbol maçı öncesinde konuştu. Başarılı koç, takımının performansından ve enerjisinden memnun olduğunu söyledi.

“Lige iyi başlamak önemliydi”

Gençoğlu, “Lige iyi başlamak önemli bizim için. Hem deplasmanda kazandığımız Beşiktaş maçı hem de evimizdeki Tofaş maçı… Çok değerli galibiyetler. Tek mağlubiyetimizi Fenerbahçe karşısında aldık. Hafta-hafta önümüze bakıyoruz. İlk 3 haftadaki aldığımız 2 galibiyetin daha değerli olması için evimizde oynayacağımız Gaziantep maçını da kazanmalıyız” dedi.

“Eleştiriler alıyoruz”

Yeşil-beyazlıların başarılı çalıştırıcısı, “Hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler alıyoruz. Bu sahaya da yansıyor tabii ki. Bu güzel bir şey. Açıkçası takımın performansından ve enerjisinden memnunum” diye konuştu.

“Rasheed yüzde 100 hazır değil”

Engin Gençoğlu, “Rasheed Sulaimon tam olarak yüzde 100 hazır değil. Fakat kendisiyle görüştüğümüzde Fenerbahçe maçında süre almak istedi. Biz de performansına bakarak biraz süre alabileceğini gördük. Söylediğim gibi, kendisi yüzde 100 hazır değil. Bunun için 1 ya da 2 haftalık bir zaman periyoduna ihtiyacı var. Ama Gaziantep maçında kendisi sahada olacak. Çok enerjik ve karakterli bir oyuncu. Yüzde 100’ünü sahaya verebilecek bir oyuncu” ifadelerini kullandı.

“Bizim için takım oyunu önemli”

Konyaspor basketbol takımının başarılı koçu, “Oyuncuların bireysel performansından ziyade takım performansı bizim için daha önemli. Buna önem veriyoruz. Mesela gözden kaçan bir durum var. Jarell Eddie. Çok ribaund alıyor. Maç başına 8-9 ribaund aldığı maçlar oluyor. Biz her oyuncumuzun bireysel performansını yukarıya çekip bunu skorboarda yansıtma gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.
 

DİĞER HABERLER