Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Karda mahsur kalan 2 kişi ekiplerce kurtarıldı

29.01.2022 11:01:00
Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaylalarda ve yollarda mahsur kalan vatandaşları ve araçları kurtarmaya devam ediyor.
Ortakaraören Mahallesi Namza yaylasında kara saplanan traktör, Boyalı Mahallesinde yolcu taşıyan minibüs ve Yaylacık mahallesinde yaylada mahsur kalan ve rahatsızlanan kişiyi  belediye ekipleri kurtardı.

Ortakaraören Mahallesinden 2 kişi traktörü ile Namza yaylasındaki evlerine yağan karın zarar verip vermediğine bakmak için gittiği yaylada tipi nedeniyle yolda kaldı. 

Kullandığı traktörle yolda ilerlemeye çalışırken yoğun tipi nedeniyle yolunu kaybeden Musa Kabakçı’nın kullandığı traktör yoldan çıkarak kara saplandı. Arkadaşlarını çağırarak mahalleye geri dönen Musa Kabakçı’nın traktörü dün Seydişehir Belediye tarafından yaylaya gönderilen belediye ekiplerince kurtarıldı.

Yaylada kalan traktörü saplandığı yerden çıkarılan Musa Kabakçı “Ortakarören’e bağlı Namza Yaylasında bulunan evimin yağan kardan zarar görüp görmediğine bakmak için yola çıkmıştım. Yolda gittiğim sırada aniden tipi ve kar yağışı bastırınca yayla evime gidemeden  yolda mahsur kaldım. Hangi yöne gittiğimi bilmeden ilerlerken traktörüm kara saplandı ve çıkaramadım. 

Daha sonra Seydişehir Belediyesi ekiplerini arayarak yardım istedim. Seydişehir Belediyesi ekipleri tüm imkanlarını seferber ederek traktörümü 1, 5 metrelik kardan 2 saat süren çalışma sonucu çıkardılar. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey, Seydişehir Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

DİĞER HABERLER