Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Karatay’daki bu cami 4 yıldır tamamlanmak için destek bekliyor

16.05.2023 15:40:00
Genç Ağa Cami ve Kuran Kursu Yaptırma Ve Yaşatma Derneği, Osmanlı mimarisi ile tamamen taş işçiliğiyle bir cami yaptırmak için kolları sıvadı.
Hızlı başlayan çalışmalar bir süre sonra yavaşladı, zaman zaman tamamen durdu.

Karatay İlçesi Mengene Mahallesine kazandırılacak cami 4 yıldır tamamlanamadı.

6 Milyon TL'ye ihtiyaç var
4 yıl boyunca caminin inşaatına tam 12 Milyon TL harcandı. Sadece minareler ve iç mimaride büyük önem taşıyan mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili yapılamadı.Caminin tamamlanıp ibadete açılabilmesi için 6 Milyon TL'ye ihtiyaç var.

Caminin tamamlanması için çalışan Mehmet Esen'in en büyük hayali Genç Ağa Camisini tamamlayıp, içinde şükür namazı kılabilmek.Deprem felekati sürecinde yardım toplanmadı


Hayırseverlere çağrı yapan Genç Ağa Camii ve Kuran Kursu Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Öksüz "Desteklerinizle camimizi kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Asrın felaketini yaşadık. Bu süreçte deprem bölgesine yardım yaplılması için kimseden destek talep etmedik. Çok şükür çok hızlı bir şekilde yaralarımızı sarıyoruz. Artık çalışmalara başlamak istiyoruz. Zaman geçtikçe maliyetler daha da artıyor. Hayırseverleri buradaki çalışmaları görmeleri için camimize bekliyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER