Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Karatay'da 'Yapay Zeka ve Gelecek'konulu söyleşi gerçekleştirildi

12.12.2023 17:10:00
Karatay Fen Lisesi Bilim Teknoloji ve Kişisel Verileri Koruma Kulübünün düzenlemiş olduğu KFL Bilim Söyleşileri kapsamında, Yapay Zeka ve Gelecek konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rüştü Güntürk'ün gerçekleştirdiği sunumda öğrencilere yapay zekânın tarihi gelişimi, kullanım örnekleri, yapay zeka’nın geleceği, insansız fabrikalar ve havacılıkta yapay zeka kontrollü insansız hava araçları hakkında geniş bir bilgilendirme yaptı.


Yapay zeka’nın gelecekte olumlu etkileri olarak; İnsanlara kişisel asistan olarak yardımcı olması, zeki şehir uygulamaları oluşturması, sosyal medya uygulamaları ve toplumsal yönlendirmeleri, yeni mesleklerin ortaya çıkabileceği söylendi. Aynı zamanda Gelecekte Yapay Zekânın Tehlikeleri ve Olumsuz Etkileri anlatıldı. 


Ayrıca Okul Ortaklığı projesi kapsamında ortak okul olan Adıyaman Besni Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesi öğrencileri de gerçekleştirilen canlı yayına katılarak söyleşiyi uzaktan takip ettiler.

Söyleşi için okula gelen Prof. Dr. Rüştü Güntürk’ün, söyleşiyi organize eden okul müdürüne, danışman öğretmene, katılımı gösteren Besni Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesi ve öğrencilerine  teşekkür ederek, bilimsel araştırmalar ve çalışmalar konusunda başarılar diledi.

 

DİĞER HABERLER