Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kadir Şeker'in tahliyesi reddedildi

05.07.2022 14:13:00
Konya'da sevgilisini dövdüğünü düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Kadir Şeker'in tutukluluğunun devam etmesine karar verdi, cezasını da 10 yıl 10 aya düşürdü.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Kadir Şeker'in cezası düşürüldü. Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından bozulduğu için yeniden yargılanan Kadir Şeker, tutukluluğunun devam etmesine karar verildi. Şeker'in cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kadir Şeker ve yakınları, maktul Özgür Duran'ın ailesi ile taraf avukatları katıldı.

TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM
Duruşmada  Söz verilen sanık Şeker, "Ben oraya kadının yardıma ihtiyaç duyduğunu düşündüğüm için gitmiştim. Bıraksaydı, evime gidecektim. Yanından uzaklaşmışken maktul bana saldırdı, boğazıma sarıldı. O an bilincimi kaybedeceğimi düşündüm. Olay nedeniyle pişman ve üzgünüm. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

İddia makamı duruşmada açıkladığı mütalaasında, Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını, "Haksız tahrik" indiriminin en üst sınırdan uygulanmasını ve Şeker'in tahliye edilmesini talep etti.

ŞEKER'İN CEZASI 10 YIL 10 AYA DÜŞÜRÜLDÜ
Mahkeme heyeti, Şeker'e "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 13 yıl ceza verdi. Cezası "iyi hal" indirimiyle 10 yıl 10 aya düşürülen Şeker'in tutukluluğunun devamına karar verildi. 

"ŞEKER, CEZAEVİNDEYKEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FİZİK BÖLÜMÜNÜ KAZANDI"
Kadir Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Şeker’in Avukatı Emrah Dalyan şu ifadelere yer verdi: “Kadir Şeker’in yakınları, tüm sevenleri onun tahliye edileceğini düşünürken mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosya yeniden Yargıtay’a gidecek. Tahliyeyi Yargıtay’dan almaya çalışacağız. Ayrıca, müvekkilim cezaevinde bulunduğu süreçte üniversite sınavına girmiş, Gazi Üniversitesi Fizik Bölümünü kazanmıştır. Eğer tahliye edilirse öğrenimine devam edebilecektir. Tahliyesini ve 'haksız tahrik' indiriminin en üst sınırdan uygulanmasını talep ederiz.
KADİR ŞEKER’İN BABASI: BİZLER BU KARARI ASLA KABUL  
Kadir Şeker’in babası ise, “Ben Türkiye’de adaletin olduğuna inanmıyorum.  Olay kasten adam öldürmeye çevrildi ama Kadir bunu asla yapmamıştır. Olaydaki deliller bunu gösteriyor. Bizler bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu haksız bir karardır. Kadir’in şuan beraat etmesi gerekiyordu. Kadir, bir kadının yardımına koşarken kendisini savunmak zorunda kalmıştır" ifadelerine yer verdi. 
“SUÇSUZ OLSAYDI ONU KENDİ ELLERİMLE KURTARIRDIM”
Maktul Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Duran da "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Ben devletime güveniyorum. Bu çocuk suçsuz olsaydı ben onu kendi ellerimle kurtarırdım. Ben evlat acısı çeken bir anneyim." dedi.

Kadir Şeker'in avukatlarından Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ ise Duran ailesine başsağlığı dileyerek, olay tarihinde 19 yaşında olan Şeker'in suçu, anın ve maktulün yarattığı korku ve panik durumu içerisinde işlediğini savundu. 

DİĞER HABERLER