Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kadına Yönelik Şiddet Komisyonuna Konya'dan 2 isim

23.04.2021 11:44:00
Meclis'te 'kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi' amacıyla araştırma komisyonu kurulmasının kabul edilmesi sonrası komisyonda yer alacak 19 üyenin isimler belli oldu. Buna göre MHP Konya milletvekili Esin Kara komisyon katibi olarak seçilirken, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise komisyonda üye olarak listede yerini aldı.
Kadına yönelik şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üye seçimine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Komisyon Başkanı AK Partili Öznur Çalık oldu. 

AK Partili Tuba Vural Çokal Komisyon Başkanvekili, AK Partili Çiğdem Erdoğan Atabek Komisyon Sözcüsü, MHP Konya Milletvekili Esin Kara da Komisyon Katibi olarak belirlendi.

Komisyonda yer alan üyeler şöyle:

AK Parti: Mehmet Şükrü Erdinç, Tuba Vural Çokal, Pakize Mutlu Aydemir, Nilgün Ök, Mahmut Atilla Kaya, Habibe Öçal, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Öznur Çalık, Yelda Erol Gökcan, Çiğdem Erdoğan Atabek.

CHP: Gamze Taşcıer, Aysu Bankoğlu, Suzan Şahin, Neslihan Hancıoğlu.

HDP: Filiz Kerestecioğlu Demir, Semra Güzel.

MHP: Hayati Arkaz, Esin Kara.

İYİ Parti: Şenol Sunat.

İlk etapta 3 ay görev yapacak komisyon, görev süresince elde edeceği veriler ve değerlendirmeler doğrultusunda bir rapor hazırlayacak. Rapor, daha sonra Genel Kurul’da görüşülecek.

DİĞER HABERLER