Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İzmir'in gözü bu madende! 500 işçi tonlarca altın ve gümüş çıkarıyor!

22.01.2024 15:26:00
İzmir’de bulunan bu altın madeninde her yıl tonlarca altın ve gümüş çıkarılmakta. 2011 yılında faaliyete başlayan bu madende yılda 4 ton altın çıkarılıyor.

Altın insanlığın varoluşundan günümüze kadar değerini yitirmemiş kıymetli bir maden oldu. Her yıl artan fiyatları ile yatırımcılarını sevindirirken, altın avcılarını ve definecileri heyecanlandırıyor. İzmir’de bulunan bu maden ise Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyor.

 


YILDA 4 TON ALTIN ÇIKARILIYOR!

Efemçukuru altın madeni, İzmir’in Menderes ilçesi Efemçukuru köyünde bulunuyor. 2011 yılında hizmete açılan bu madende yılda 4 ton altın çıkarılıyor.  Madende bulunan cevherin ortalama tenörü ton başına 10,6 gr gümüş ve 7,31 gr altındır. Altın ve gümüş bakımından çok zengin olan bu madende 500 işçi yılda 600.000 ton cevher işliyor.
 

 

İZMİR'DE TOPLAM 3 ADET ALTIN MADENİ VAR!

İzmir'de Efemçukuru altın madeni dışında, Ovacık altın madeni ve Çukuralan altın madeni de bulunuyor. Ovacık ve Çukuralan altın madenleri Koza Altın maden işletmeciliğine ait. Bu işletme Ovacık altın madeninden 2023 yılı ilk çeyreğinde 31.430 ons altın çıkardığını duyurdu.

 

 

TÜRKİYE’DE SON 23 YILDA 453 TON ALTIN ÜRETİLDİ

Türkiye Altın Üreticileri Derneği’nin açıklamasına göre ülkemizde son 23 yılda 453 ton altın üretildi. Bu üretim madenlerin güçlendirilmesi ve çoğaltılması ile giderek artarken altın ithalatını da azaltması bekleniyor.
 

DİĞER HABERLER