Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İsrail polisi, suç oranlarındaki artışı protesto eden İsrail vatandaşı Filistinlilere müdahale etti

26.02.2021 17:27:00

KUDÜS (AA) - İsrail polisi, ülkenin kuzeyindeki Umm el-Fahm'da Arap kentlerinde artan suç oranını protesto etmek isteyen İsrail vatandaşı Filistinlilere müdahale ederek 4 kişiyi gözaltına aldı.


İsrail vatandaşı Filistinliler, Tel Aviv makamlarının Arap kentlerinde artan suç oranına karşı yeterince önlem almadığı gerekçesiyle Umm el-Fahm kentinde cuma namazı sonrası gösterisi düzenledi.


Göstericiler üzerinde, "Polisin suçu ve suçluları bulmasını ve suçluların yargılanmasını istiyoruz" yazılı dev bir pankart açtı.


Gösteriye, Umm el-Fahm Belediye Başkanı Semir Mahamid ile İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Yusuf el-Cabbarin de katıldı.


İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, düzeni bozdukları ve polise taş attıkları gerekçesiyle 4 kişinin gözaltına alındığı, bir polisin ise hafif şekilde yaralandığı belirtildi.


Görgü tanıkları, birçok Filistinlinin İsrail polisince darbedildiğini, Belediye Başkanı Mahamid ile Milletvekili Cabbarin'in de yaralananlar arasında olduğunu kaydetti.


DİĞER HABERLER