Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İsrail ‘Mavi Marmara Anıtı’nı bombaladı: Mavi Marmara Gazisi Tatlısu, İsrail'e ateş püskürdü!

16.11.2023 17:02:00
Gazze’ye yardım için giden Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında hayatını kaybedenlerin anısına Gazze Limanı'nda yapılan anıt, İsrail ordusu tarafından yıkıldı. Mavi Marmara Gazisi Aktivist Mustafa Tatlısu İsrail’e sert tepki gösterdi.

31 Mayıs 2010'da İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiye İsrail donanması tarafıdan müdahale edilmiş, gemideki 10 yolcu İsrailli komandolar tarafından öldürülmüştü.
Gazze Limanı'nda hayatını kaybedenler için yapılan 12 metre yüksekliğindeki anıt, kente giren İsrail askerleri tarafından havaya uçuruldu.

Mavi Marmara Gazisi aktivist Mustafa Tatlısu İsrail’e sert tepki gösterdi.
“İsrail bilmelidir ki içinde büyüttüğü kinde boğulacak”
Tatlısu, “Tarih bebek katili İsrail’i çocuklarla savaş yapan ülke olarak adını kırmızıyla yazdı. Bu utançla kıyamete kadar yaşayacak olan İsrail, Mavi Marmara şehitlerimizin anısına Gazze’de dikilen anıtı da yıkması, içindeki Türk düşmanlığından kaynaklanıyor. Türk düşmanı, bebek katili İsrail bilmelidir ki içinde büyüttüğü kinde boğulacak, yok olup gidecektir. Tarih çocuklarla savaşan bir israil varmış diye yazacaktır. Bunun böyle olacağına 8,5 milyar insan şek ve şüphesiz inanmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
 

DİĞER HABERLER