Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İRFA, Şeb-i Arûs haftasında on binlerce misafiri ağırlayacak

05.12.2021 13:55:00
İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi bu yıl Şeb-i Arûs haftasında on binlerce misafiri ağırlamayı bekliyor.
Hazret-i Mevlâna’nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin heyecanı İRFA’da yaşanmaya devam edecek. Her gün saat 10.00, 11.00 ve 14.00’de “Sema Nedir Bilir Misin” programı ve saat 18.00’de Geleneksel Tekke Musiki Meşkleri’nin icra edildiği etkinlikleri katılımcılar ücretsiz olarak izleyebilecek. 

Yoğun ilgi gören atölye etkinliklerinin yanı sıra geniş kitap çeşidinin de yer aldığı kitap köşesinde seçkin yazarların eserleri kitapseverler ile buluşacak. Derviş Çeyizi Sergisi, Sacit Açıkgözoğlu riyasetinde Sünbül Efendi Ebrihanesinde hazırlanan Ebru Sergisi, İRFA Atölye ve Hocalarının hazırladığı Şehnaz, Geleneksel Sanatlar Sergisi ziyaretçilere sunulacak.

Önceki Senelerde yoğun ilgi gören Meâlî-yi Semâ programına katılanlar ömürleri boyunca unutamayacakları bir mana seyahati yaşayacak.   

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu İrfan, Tasavvuf ve Meydan Meşkleri bölümü Postnişin M. Fatih Çıtlak’ın katılım ve anlatımıyla Meâlî-yi Semâ ile 13 - 17 Aralık tarihleri arasında her gün saat 18.00’de İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde izleyicisi ile buluşacak.

DİĞER HABERLER