Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İlk kadın milletvekillerinden "Satıkadın" mezarı başında anıldı

05.12.2022 13:21:00
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümünde, TBMM'nin ilk kadın milletvekillerinden Satı Çırpan (Satıkadın) Kahramankazan ilçesindeki mezarı başında yad edildi.
Anma programına Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğan, Satı Çırpan'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Satıkadın için ilk anma etkinliği Ulu Cami avlusundaki mezarı başında yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ziyaretçiler mezara çiçek bırakarak dua etti.
Etkinlik kapsamında Satıkadın'ın kişisel eşyalarının da sergilendiği, belediye tarafından müzeye çevrilen evi de gezildi. 

Satı Çırpan'ın torunu Selim Çırpanoğlu AA muhabirine, TBMM’nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın'ın torunu olmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Çırpanoğlu şunları kaydetti: "Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümünde büyük babaannem Satıkadın'ı anmak için mezarı başında toplandık. Kendisini dualarla yad ettik, hatıralarımız canlandı. Gerçi ben onu tanıma şerefine erişemedim ama bizler, büyüklerimizden hep onun hikayelerini dinleyerek büyüdük. Ben de genç bir siyasetçi olarak Türk kadının Satıkadın'dan aldığı feyzle başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında daha fazla yer almasını temenni ediyorum."

DİĞER HABERLER