Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İl Sağlık Müdürü Koç: Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti insanlık dışı buluyor ve kınıyorum

28.01.2022 12:02:00
Konya Şehir Hastanesinde görevli 3 sağlık çalışanı, yüksekten düşme nedeniyle gelen bir hastanın yakınları tarafından darp edildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı.
Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde yüksekten düşme şikayetiyle Konya Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan bir hastanın yakınları, hastaları ile ilgilenilmediği gerekçesiyle sağlık çalışanlarıyla tartıştı. Olayda 3 sağlık çalışanı darbedildi. Sağlık çalışanlarının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"Hasta yakınları sözlü ve fiziki saldırıda bulundu"
İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, yaptığı açıklamada, yüksekten düşme şikayetiyle Konya Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan bir hastanın yakınlarının, sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğunu belirtti.

"Adli sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağız"
Hastalarıyla ilgilenilmediği bahanesiyle Acil Travma Odasına girerek sağlık çalışanlarına saldıran kişilerin gözaltına alındığını kaydeden Koç, "Tek amacı insan hayatına hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor ve kınıyorum. Bu tür olaylara hiçbir şekilde tahammül edemeyiz. Adli sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağımızın özellikle bilinmesini istiyorum." ifadelerini kullandı. Koç, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

DİĞER HABERLER