Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

İDOB, opera sanatçısı ve rejisör Aydın Gün'ü anma konserinde sahne aldı

07.12.2022 13:11:00

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), vefatının 15. yılı dolayısıyla opera sanatçısı ve rejisör Aydın Gün'ü anma konseri verdi.


İDOB'dan yapılan açıklamaya göre, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleşen konserde, Göktuğ Alpaşar, Pınar Çulha, Alper Göçeri, Hüseyin Likos, Cahit Şaher, Ufuk Toker, Hande Soner Ürben, Evren Işık Yasemin ve viyolonsel sanatçısı Şafak Erişkin solist olarak sahne aldı.


Konserin konsept hazırlığı ve sunumu Niyazi Ölmez, anlatımını Betül Görgülü üstlendi. Şef Paolo Villa yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu'nun da sahneye çıktığı etkinlikte, piyanoda Yuliya Bapova ile Özgür Sevinç yer aldı.


İDOB'u İstanbul Şehir Operası adıyla 1959'da kuran sanatçı, Türkiye'de opera sanatının yerleşmesi ve ilerlemesi için dönüm noktası sayılabilecek zamanlarda, değerli çalışmalara imza attı.


Konserde Gün'ün yaşamına damga vurmuş eserlerden, Giuseppe Verdi'nin "Macbeth", "Rigoletto", "Nabucco" operaları, Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Sihirli Flüt", Giacomo Puccini'nin "Madama Butterfly" ve "Tosca" operalarıyla Ruggero Leoncavallo'nun "Palyaço" operalarından aryalar seslendirildi.


Adnan Saygun'un "Yunus Emre Oratoryosu"ndan bir bölüm ile Özgür Sevinç'in, "Telli Kavak" ve "Tepebaşı" adlı parçaları da konserde yorumlandı.


DİĞER HABERLER