Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Hukuk Sempozyumunun tanıtım toplantısı yapıldı

09.10.2023 14:12:00
Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde, düzenlenecek olan Hukuk Sempozyumunun tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda Sempozyumun amaç ve hedefleri anlatıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Hukukun Üstünlüğü Derneği ve Akademik Perspektif Derneği tarafından organize edilen 13 Ekim Cuma günü Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde başlayacak olan Hukuk Sempozyumunun tanıtım toplantısı yapıldı. 
Toplantıda sempozyumun amaç ve hedefleri anlatan Hukukun Üstünlüğü Derneği Başkan Vekili Avukat İsmet Bahadır şu ifadelere yer verdi:  “Sempozyumun biri evrensel barış ve hukukun üstünlüğü çalışmalarını uluslararası boyuta taşımak, diğeri küreselleşen ve her geçen gün küçülen dünyada, birbiriyle benzeşen toplumlarda ortak sorunlara karşı farklı hukuk gelenekleri perspektifinden çözüm alternatifleri ya da farkındalığı oluşturmak için akademisyenlere yönelik dünya çapında bir atmosfer oluşturmaktır. Böylece temel bilimler alanlarında uluslararası düzeyde üniversiteler ve bilim adamları arasında güçlü bir işbirliğinin sağlamak olmak üzere iki önemli kazanımı olacaktır” dedi. 

Sempozyumun hedeflerini de anlatan Bahadır:  “Kıta Avrupası Hukuku, Kuzey Amerika Hukuku, İslam Hukuku, Anglo-Sakson Hukuku ve Diğer Dini Hukukların birbiriyle mukayesesi, Mukayeseli Medenî Hukuk, Mukayeseli Hukuk-i İdare, Maliye İlmi Bakımından Mukayeseli Hukuk, Mukayeseli Anayasa Hukuku, Tıbbi estetik,  Finansman kullanımı, Vadeli araç satışı, kar payı dağıtımı gibi güncel meseleler hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi.  

DİĞER HABERLER