Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Hedef 500 milyon dolar ihracat! Konya'daki bu fabrika 1500 kişiye istihdam sağlıyor

14.11.2023 14:58:00
100’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor… Teknolojisiyle dünyanın en modern tesislerinden biri olma özelliğine sahip… Evet, gıda devi Konya Şeker ve dünya markası Torku’dan bahsediyoruz. Türkiye’nin üreten gücü Konya Şeker, Torku Atıştırmalık Ürünler Fabrikasının kapılarını açtı. Gelin, şekerle başlayan o tatlı yolculuğa birlikte bakalım…
Türkiye’nin üreten gücü Konya Şeker, dünya markası Torku’nun Atıştırmalık Ürünler Fabrikasının kapılarını açtı.

Dünyanın en modern tesislerinden biri 
Çumra kampüsünde bulunan Torku Atıştırmalık Ürünler Fabrikası, teknolojisiyle dünyanın en modern tesislerinden biri olma özelliğine sahip. Tesiste nerdeyse bine yakın ürün üretiliyor.

Günlük 400 ton ürün kapasitesine sahip olan tesisten 100’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Çikolatanın anavatanı İsviçre’de Torku’nun faal olduğu pazarlardan biri.

Birinci önceliği tüketici sağlığı!
Konya Şeker’in birinci önceliği tüketici sağlığı olduğundan doğal ve katkısız bisküvi, çikolata, gofret ve kek üretmek…

Torku bisküvi, gofret ve kek üretimlerinde sektörde tüm firmaların kullandığı mısırdan elde edilen glikoz şurubu yerine ürünlerinde doğal pancar şekeri kullanarak tüketicilerden tam not alıyor. 

Türkiye’de tüketicilerinin gönlünde taht kuran Torku, yurt dışında da çok beğeniliyor. Öyle ki sahte ve taklit ürünleri dahi yurtdışında satışa sunulmuş durumda.

1500’e yakın kişiye istihdam sağlıyor
2006 yılında 14 kişilik bir ekiple kurulan Atıştırmalık Ürünler Fabrikası şimdilerde 1500’e yakın kişiye istihdam sağlıyor.Geçtiğimiz yıl 110 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Torku Atıştırmalık Ürünler Fabrikası’nın şimdiki hedefi ise 500 milyon dolar ihracata ulaşmak…

DİĞER HABERLER