Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Havalar soğuk olunca gidemediler

22.03.2022 18:35:00
Sıcak havalara göç etmek için Afrika’dan yola çıktılar, Konya’ya kadar ulaştılar. Rota Beyşehir’de bulunan yuvalarıydı ancak havalar soğuk olunca kent merkezinde kaldılar.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
 Her yıl düzenli olarak sıcak bölgelere göç eden leylekler Konya semalarından geçerken fırtınaya yakalandı. Şehir merkezine inmek zorunda kaldı.

Evet, Konya’da bu sıralar yalnızca gökyüzüne baktığınızda değil yeryüzünde de koloniler halinde bir araya gelen leylekleri görebilirsiniz.

Tekerlemelere masallara konu olan baharın müjdecisi leylekler Konya’ya kadar ulaştı. Sıcaklıklar için geldiler ancak soğuklar devam ediyor. Hava durumu leyleklere sürpriz oldu.

Konyalılar, kente zorunlu iniş yapmak zorunda kalan leylekleri el birliğiyle besliyor. Vatandaşlar ne bulursa leyleklere getiriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri balıklar ile besleme yapıyor. Hayvan ambulansı “Canbulan” da olası bir yaralanmaya karşı müdahale etmek için sahada.

Leylekler, Türkiye’nin en büyük kolonilerinden birine ev sahipliği yapan ve ülkenin önemli kuş cennetleri arasında gösterilen Konya’nın Beyşehir ilçesine ulaşacaklar.

İlkbahar ve yaz dönemini ilçede bulunan yuvalarında geçirecekler. Yumurtadan çıkan yavru leylekler uçabilecek seviyeye gelince göç yeniden başlayacak.

Haber: Ziya Koç – M. Naci Şimşek

DİĞER HABERLER