Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte Konya'da hava durumu

29.09.2023 08:56:00
Hafta sonu, yurt genelinde yağışlı sistem etkili olacak. Yağışların Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Peki hafta sonu Konya'da hava nasıl olacak? İşte detaylar...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batı, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor
Yarın Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgelerinin tamamı ile İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağış görülecek. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.
Yurdun tamamında yağış etkili olacak
Pazar günü ise yurdun tamamında yağışlı sistem etkili olacak. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile Bursa'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Peki Konya'da hava nasıl olacak. İşte detaylar...

Konya'da hava nasıl olacak? 
Bölge genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Rüzgarı ise genellikle kuzeyli ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İşte 5 günlük tahmin


 

DİĞER HABERLER