Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz? Resmi İlanlar

GÜNCELLEME - Suudi Arabistan ile birçok Arap ülkesinde Ramazan Bayramı pazartesi günü kutlanacak

01.05.2022 00:24:00
YENİ ÜLKE VE BİLGİLER EKLENDİ

İSTANBUL (AA) - Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Filistin, Sudan, Suriye, Tunus, Kuveyt, Lübnan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Bahreyn, Cezayir ve Libya Ramazan Bayramı'nı pazartesi günü kutlayacak.


Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi yaptığı açıklamada, hilalin bugün (cumartesi) görülemediğini, yarın (pazar) ise ramazan ayının bittiğini açıkladı.


Açıklamada, pazartesi gününün şevval ayının ve Ramazan Bayramı'nın ilk günü olduğu belirtildi.


Katar, Mısır, Filistin, Sudan, Suriye, Tunus, Kuveyt, Lübnan, Irak Sünni Vakfı, BAE, Yemen, Bahreyn, Cezayir ve Libya'da da yetkili merciler tarafından yapılan açıklamalarda, ramazan ayının son günü olarak 1 Mayıs Pazar gününün tespit edildiği ve 2 Mayıs pazartesi günü ise şevval ayının ilk günü, yani bayram olduğu duyuruldu.


Umman, Ürdün ve Fas ise pazar akşamında hilalin gözetlenmesine devam edileceği belirtildi.


Bazı İslam ülkelerinin hilalin dünyanın herhangi bir yerinde görülmesini veya görülebilirliğini değil kendi ülkelerinde görülebilirliğini esas alması nedeniyle İslam ülkeleri farklı günlerde bayram yapıyor.


Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı da ramazan ayının başlangıcı ve bayramların tespitinde, öteden beri İslam alimlerinin büyük çoğunluğunca benimsenmiş hilalin yerel görülmesini değil dünyanın herhangi bir yerinden görülmesini (ihtilaf-ı metali) esas alıyor.




DİĞER HABERLER