Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Gönüllerden minik yüreklere bir tebessüm projesi ekibinden sokak hayvanlarına sıcak yuva

23.11.2022 19:15:00
‘Gönüllerden Minik Yüreklere Bir Tebessüm’ projesi ekibi proje kapsamında soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için Kuş Yuvası, Kuş Yemliği ve Kedi Evi yapımı gerçekleştirdiler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen proje Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor.

Yaklaşık 1 yıl önce oluşturulan, özellikleriyle Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Gönüllerden Minik Yüreklere Bir Tebessüm Projesi(GMYBT) ekibi, soğuk kış günlerinin hissedilmeye başlandığı bu günlerde zor günler geçiren sokak hayvanları için kullanılmayan sebze kasası, tahta parçaları ve süt paketlerini geri dönüştürerek Kuş Yuvaları, Kuş Yemlikleri ve Kedi Evleri yaptı.

Proje ile ilgili bilgi veren Koordinatör Proje Sorumlusu Seyit ÖZTÜRK, ‘Yaklaşık 1 yıl önce oluşturduğumuz projemiz ile birlikte çocuk evleri sitesinde kalan minik yüreklerimiz ve proje gönüllülerimiz ile bugüne kadar çeşitli atölye ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirdik. Soğuk kış günlerini hissettiğimiz bugünlerde sokak hayvanlarımızı zor geçen kış şartlarından korumak için kullanılmayan ürünleri geri dönüştürerek yuva, ev ve yemlik yapımı gerçekleştirdik. Düzenli aralıklarla bu ev ve yuvalarımızın mama ve yem ihtiyacını da karşılamayı planlıyoruz. Ülkemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan projemize katkı ve desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyemize aynı zamanda yoğun emeklerinden dolayı proje sorumlularımıza ve gönüllü eğitmenlerimize "çok teşekkür ederim" dedi.

DİĞER HABERLER