Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Gelinlikçilerde yoğunluk başladı

08.06.2021 11:03:00
Koronavirüs salgınıyla birlikte bir süre mola verilen düğün ve nikahlar, yeniden başladı. Gelin adayları da gelinlikçilere akın etti. Piyasa yeniden canlanırken, gelin adayları bu dönem gelinliklerini satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor.
İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile 1 Haziran'dan itibaren düğün ve nikahlara, belirli kurallar çerçevesinde izin çıktı.
Kısıtlamanın kalkmasıyla da gelin adayları, gelinlik seçimine başladı. Gelinlik piyasası geçtiğimiz hafta hareketlendi.
Gelinler daha çok kiralamayı seçiyor 
Yaşanan hareketlilikten memnun olan gelinlikçiler, gelin adaylarının bu yıl satın almak yerine kiralık gelinlik giymeyi tercih ettiğini söylüyor.
Satılık gelinlik modelleri ile kiralama fiyatları arasındaki fark 500 liradan başlıyor. Dantelin yoğunluğuna göre, modeline göre 1000-1500 lira gibi bir fark olabiliyor. Şu dönemde gelinler daha çok kiralamayı seçiyor. Kiralık olursa fiyatlar 4 bin 5 bin liradan başlıyor, 30 bin liraya kadar çıkabiliyor.
Simli taşlı modeller daha ön planda
Koronavirüsten dolayı daha çok açık alanda yapılması planlanan düğünler için gelin adayları, genellikle kabarık ve gösterişli modellere yöneliyor. Sadece nikahsa biraz daha sade, yemekliyse açık alandaysa biraz daha taşlı, kabarık modeller tercih ediliyor. Bu yıl simli taşlı modeller daha ön planda…

DİĞER HABERLER