Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Fuat Oktay: Özbekistan'ın reform ve açılım sürecini destekliyoruz

28.06.2021 17:49:00
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Özbekistan'ın reform ve açılım sürecini destekliyoruz. Türkiye, Özbekistan'ın her alandaki potansiyelinin farkındadır. Ve bunu daha ileriye taşıması için kardeş Özbekistan'a destek vermeye hazırdır" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Özbekistan Başbakan Yardımcısı Serdar Umurzakov, Taşkent’te Hükümetler Arası Komisyon Toplantısı’nın ardından ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Her iki ülke olarak neleri birlikte daha hızlı gerçekleştirebileceğimizle ilgili görüştük. Özbekistan Başbakan Yardımcısı Serdar Umurzakov ile ikili ilişkilerimizi her yönüyle ele aldık. 
 
Küresel salgın krizine rağmen Özbekistan ile ticaret hacmimiz 2021'in ilk beş ayında bir önceki yıla göre yüzde 93 artış göstermiş ve 1,5 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. İki ülke arasındaki ticarette ulusal para birimlerinin kullanılması desteklendi. 

"58 eylem planı üzerinde mutabık kaldık"

Toplamda 58 eylemden oluşan eyem planı üzerinde mutabık kaldık.

"Özbekistan'ın reform ve açılım sürecini destekliyoruz"

Özbekistan'ın reform ve açılım sürecini destekliyoruz. Türkiye, Özbekistan'ın her alandaki potansiyelinin farkındadır. Ve bunu daha ileriye taşıması için kardeş Özbekistan'a destek vermeye hazırdır. Onun için buradayız. 

2021 yılı Türkiye-Özbekistan kardeşliğinin yılı olacaktır. Bizi çok yakın karşılayan değerli kardeşim Özbekistan Başbakan Yardımcısı Serdar Umurzakov'a teşekkür ediyorum.

DİĞER HABERLER