Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Fatih Özgökçen Yeşil-beyazlı taraftarların sorularını yanıtladı

14.03.2023 21:25:00
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor taraftarlarının sorularını yanıtladı.
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor taraftarının sorularını yanıtladı. Konyaspor taraftar gruplarından Nalçacılılar’ın Twitter üzerinden açtığı sohbet odasına katılan Özgökçen, birçok konuya açıklık getirdi. Başkan Fatih Özgökçen’in konuşmalarında öne çıkan konu başlıkları şu şekilde;

“Avrupa'dan men edilecektik”
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, UEFA tarafından alınan 150 Euro’luk cezanın sebebini açıkladı. Özgökçen, “UEFA’daki incelemeler, Avrupa Kupaları’na katılan takımlar için rutin inceleme. Geçen sezon 3. olunca UEFA Konferans Ligi’ne katıldık. UEFA bizi de denetleme listesine aldı. Aslında ‘Men’ cezasıyla başlayan bir soruşturmaydı. Ama 150 bin Euro’ya çevrildi. Futbolcu ödemeleriyle alakalı değildir. Oyuncuların ödemeleri davalarla çözümlenebilir. Biz vergi borçlarıyla ilgili dönemsel yapılandırmaya gidiyoruz. Kendi mevduatlarında böyle bir şey olmadığı için ceza aldık. Yaklaşık 7-8 yıllık denk bütçenin olmamasından kaynaklanan bir problemdi. Süper Lig’deki kulüplerin genel problemlerinin Avrupa’da denetlenmesi bu durum. Avrupa’dan men değil ama 150 bin Euro’ya indik” dedi.

Konyaspor'un net borcu ne kadar?
Başkan Özgökçen, Konyaspor’un net borucunu da açıkladı. Özgökçen, “Şu anki net borcumuz 16 milyon Euro. Keşke borçsuz kulüp haline gelebilsek. İdealimiz bu. Konyaspor kendi ayakları üzerinde durabilen bir kulüp olduğu zaman çok iyi bir yere gelecektir. Futbol endüstrisi çok büyük bir endüstri. Geçen sezon 3. olduk çok para aldık gibi bir algı var.

Bizim toplam aldığımız para 126 milyon TL. Bu Konyaspor’un futbol takımı 20 milyonun üzerinde. Başarı geliriyle ayakta durulmaz. Böyle bir durum söz konusu değil. Altyapı. Sorun böyle ortadan kaldırılır” diye konuştu.

“Kötü transferlerin faturası kesildi”
Başkan Özgökçen, “Erhan sözleşmeli futbolcumuz. Sözleşmeli oyuncularımızı eleştirebiliriz. Onları daha iyi hale getirmek için çalışmamız gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın iyi ya da kötü olarak değerlendirilmesi benim çok fazla tarzım değil. Hata yapılabilir. Transferlerde yüzde 100 başarı olacak diye bir şey söz konusu değil. Sizlerin çokça eleştirdiği, Amilton var. Takımda olmadığı için söyleyeceğim. Transferlerimiz kendi içimizde yapılır. Hoca yapar, scout yapar. Bizim önümüze teknik incelemesini sunarlar. Daha iyileri olsa biz memnun oluruz. Ama Konyaspor’a gelen ve verim alamadığımız oyuncuları bize getiren herkesle yollarımız ayrılmıştır. Bunu hoca olarak da scout ekibi olarak da değerlendirebilirsiniz. Faturası herkese çıktı” diye konuştu.

El Kaabi transferi neden olmadı?
Özgökçen, “El Kaabi ile ilgilendiğimiz doğruydu. O sadece bizi kabul etti. Belirli bir noktaya da geldik. Maliyet noktasını çok iyi düşünmemiz lazımdı. 4 aylık El Kaabi’nin Konyaspor’a maliyeti; bizden istenileni söyleyeyim Kendi alacağının dışında 500 bin Euro Hatayspor istiyor. 4 aylık Hatay’dan almadığı alacaklarının da bizden ödenmesi talep edildi. Bir de 4 aylık bizden alacakları var. Toplamda 1 milyon 350 bin Euro’ya mal olacaktı. Birçok arkadaşımız Konyaspor’un hakkını ve menfaatini korumak için mücadele ediyoruz. 4 aylık için 1 milyon 350 bin Euro gibi bir rakamı vermek bana zulüm gelir. Buradaki algı 200 bin Euro falan. Bunlar olsaydı biz zaten verecektik. Konyaspor’un 1 kuruş parasını heba etmeyeceğiz” dedi.

İlhan Palut neden gönderildi?
İlhan Palut’un neden ayrıldığını da açıklanan Özgökçen, “İlhan Palut’un neden gönderildiğini ben KONTV’de açıklamıştım. Konyaspor kişilerin çok üstünde, marka değeri olan, bu ülkenin önemli şehirlerinden birisinin takımı. Konyaspor’un üstünde hiçbir isim olmamalı. Bizler görevimizi yaparken bizleri eleştirebilirsiniz. Ama bizler burayla dertleniyoruz. Sizler de takımınızın iyi yerlerde olması için çaba sarf ediyorsunuz. Ben kendimi düşünüyor olsam İlhan Palut ile yolları ayırmam. Çıkarlar takımlarıyla oynarlar. Takımın oyunun az-çok görebiliyorsunuz. Şahsen ben tatmin olamıyordum. 15-16 maçtır galip gelemeyen bir takım var. Büyük bir kısmı İlhan Palut’un dönemine denk geliyor. Biraz daha beklesek İlhan Palut kendisi ayrılabilecek duruma gelecekti. İlhan Palut’u neden gönderdik? Gençler meselesi. Gençlere bir kere değer vermek zorundayız. Gençleri ne kadar oynatırsak o kadar başarılı olacağız.

Altyapıyla ilgili çok ciddi bir çalışmamız var. Bir proje tasarladık. Değişimleri çok yakın zamanda göreceksiniz. Kişilerle kaim bir kulüp değil. Burası büyük bir kulüp. Birisi gelir birisi gider. Buna ben de dahilim. Önce kendi insamıza sahip çıkmamız lazım. Ben dışarıdan gelen oyuncuyu göklere çıkarıyoruz. Önce Konya’mızın yetiştirdiği insanlara sahip çıkmamız lazım. Kimseyi zorla burada kimse tutamaz. İlhan Palut’un karakteriyle bizim sevdiğimiz bir isim. 5 ya da 10 dakika görüşmemiz oldu kendisiyle devam edeceğimizi söyledik. Kendisini daha iyi tanıdıkça, “Başarısız olsa da devam edeceğiz” dedik.

Probem neydi? Bize bir yanlışı yoktu. Ama transferler konusunda biz kısmen hocaya da yetki vermiştik. Birincisi yanlış transferlerdi. Ve bize detaylı açıklama yapılmamış olmasıydı. Diğeri altyapıyla ilişkiler. Gençler konusundaki durumumuz. İstişareleri tamamen kaybetmemiz. Bazı konularda istişarelerde yapamıyorsak büyük bir zafiyet var. Hiç kimse kulübün üstüne çıkmayacak. Herkes haddini ve hududunu bilmek zorunda. Ben de dahil. Bunu toplayamayacağımızı anladık. Başkan kulüp yönetiminde bir tasarrufta bulunmuşsa orada bitmelidir. Futbolcular arasında dengeleri çok iyi kurmalıdır. Bu kurulamadığı için işler kötüye gider. Şimdi daha iyi bir hale mi geldi? Biz daha sonunu göremedik. Hocayla belirli periyotlarda konuştuk. Gelinen noktada bunların düzelmeyeceğini gördüğünüz için, devam etmesi halinde kulübe zarar geleceğini düşündüğümüz için karşılıklı bitirmeye karar verdik” diye konuştu.

“Konyaspor'a karşı bir sevgimiz var”
Kulislerde dolaşan milletvekili aday adayı olacağına dairda konuya da açıklık getiren Özgökçen, “Daha önceki dönemlerde de söyledim. Bir makam ve mevkii varken diğer bir yeri düşünmedim” Karşınızda Konyaspor Başkanı sıfatıyla konuşuyorum. Bundan da gayet memnunum. Her ne kadar beni her hafta istifaya davet etseniz de memnunuz. Konyaspor’a karşı bir sevgimiz var. İdeallerimiz doğrultusunda hak ettiği yere getirmek istiyoruz” diye konuştu.

“İstediğimiz düzeyde değiliz, kabul ediyoruz”
“Bizler görevimizi yapmaya çalışıyoruz” diyen Özgökçen, “Konyaspor geçen sene tarihi başarı aldı. Basketbolda şampiyon olduk. Bu sezon istediğimiz düzeyde değiliz. Kabul ediyoruz. Şanssızlık vardır. Bazı şeyler yolında gitmemiştir. Onun için ben geçen senenin hatırına; insanların biraz hatırı olması lazım. Konyaspor ilk 10’da olacak bir takım olsun dedik. Biz şurada hata yapmıştık. Geçen sezon 3. olunca hedefleri büyütmüşüz. Bu olunca insanoğlu daha fazlasını istiyor. İstifa diyecekseniz bile maç devam ederken bunu yapmayın. Bize diyecekseniz biz orada duralım; maç bittikten sonra bize söyleyelim. Oyun oynanırken takıma zarar veriyoruz. Futbolcularımız da psikolojik olarak etkilenebilir. Konyaspor’a zarar vermekten başka elimize bir şey geçmiyor. Maç bittikten sonra farklı düşünceler olmadan yüzümüze söyleyin. Bizim istifa etmemiz Konyaspor’a yarar getirir mi? Onu da tartışalım. Açık ve şeffaf konuda görevi devretmesini de biliriz. İlla yapılacaksa maç bitince yapın diye bir serzenişte bunulayım” ifadelerini kullandı.

“Stanojevic'in tazminatı”
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Sırp teknik adam Aleksandar Stanojevic’in tazminatıyla ilgili olarak da konuştu. Özgökçen, “Aleksandar Stanojevic’in tazminatı yok” diye konuştu. Özgökçen, “Scout ekibi tazminat almadı. Belirli bir kısım maaşlarını da kulübe bağışladılar” diye konuştu.

“Stanojevic neden tercih edildi?”
Özgökçen, “Yaşadığınız problemleri dikkate alarak yabancı hocanın Konyaspor açısından bizim hedeflerimiz doğrultusunda iyi olacağını düşündük. Altyapı noktasında yabancı kültürünün bize faydalı olacağını düşünerek bu kararı aldık. Bu noktada bir tasarrufumuz oldu. Bizim gençlerle alakalı İlhan Hoca zamanında gençleri en az oynatan takımdı. Şu an yeni hocamız Mehmet Ali’ye görev veriyor. Bu sadece Mehmet Ali özelinde değil. Sadece genç olduğu için takıma gireceğinden değil. Hocalar kendilerinden ziyade kulübü ve gençleri düşünerek bunları oynatacaklar. Daha çok hocalar kendi geleceklerini ve kariyerlerini düşünerek gençleri riske atmıyorlardı. Kendimizden ve hocamızın kendilerinden önce gençleri düşünmek zorundayız. Yeni hocamız da bu noktada hep gençleri yetiştirmesiyle öne çıkartan birisi. Talihsiz bir başlangıcı oldu. Desteklerle birlikte üstesinden geleceğiz diye düşünüyoruz” dedi.

“Konyaspor Futbol Okulları satıldı mı?”
Fatih Özgökçen, “Biz göreve geldiğimizde futbol okulları belirli kişilerin elindeymiş. Çok talep vardı. Biz bir sistem kurduk. Oradan gelir gelmiyordu. Altyapıda yetiştireceğimiz genç arkadaşlarımız da gelmiyordu. Sistemi işler hale getirmek için, tüm yönetimi bizde olmak üzere 1 yıllığına kiraladık. Konya’daki futbol okulları. Şehir dışındaki futbol okullarını da şu anda lav ettik ve çalışmalar yapıyoruz. Burayı da gelir getirici bir projeye dahil etmek istiyoruz. 3 bine yakın futbol okullarında çocuklarımız var. Satış söz konusu değil, kiralama yapıldı” diye konuştu.

“1922 Konyaspor'u, Konyaspor'a entegre etmeliyiz”
Özgökçen, “1922 Konyaspor, Konyaspor’un altyapısı ya da vasfıyla kurulmuş, Konyaspor’a futbolcu yetiştirmek ya da A takımda kurulan oyuncuların süre alması için kurulmuş bir takım. Zahir Bey vardı. Onun yerine Osman Avcıoğlu kardeşimiz ve yönetimi devam ediyor. Burada tam anlamıyla 1922’nin Konyaspor’a katkı sağlayacak bir pilot takım hüvviyetine getirmemiz lazım. Bir B takımı kurulması söz konusu. Detayları daha belli değil. Biz de federasyona B takımı kurulma talebimiz olduğunu beyan ettik. Zannedersem B takımı da 1922 Konyaspor’un bulunduğu grupta olacak. Böyle bir durum olursa farklı bir değerlendirme içerisinde olabiliriz. Orada da ciddi manada bir mali yük var. A takımımız için mali problemlerle boğuşuyoruz. Ekstra bir şey olduğu zaman altından kalkılamayacak bir durum olabiliyor. Ama 1922 Konyaspor’u, Konyaspor’a entegre etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER