Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

​Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

07.07.2021 10:33:00

Günümüzde hepimizin barınmak için evlere ihtiyaç duyduğumuzu bilmeyeniniz yoktur. Villalar, çiftlik evleri, apartman daireleri, kiralık evler gibi birçok bütçeye ve zevke, ihtiyaca uygun evler bulmak mümkündür. Eğer yeni yapılmış bir konuta yerleşeceksek kafamız biraz daha rahat olur çünkü bizden önce kimse kullanmamıştır ve gönül rahatlığıyla o eve yerleşebiliriz.
 Ama alacağımız ev ikinci el bir ev ise dikkat etmemiz gereken birçok husus vardır. Alacağımız evin muhiti, eğer ikinci el ise binanın yaşı, ısıtma türü, bulunduğu kat, çevresindeki alışveriş merkezlerinin varlığı gibi hususlar önemlidir. Evin merkezi bir bulunması ulaşım başta olmak üzere çeşitli avantajlar sunmaktadır bize.


Dikkat Edilecek Hususlar
Ev alırken ya da kiraya çıkarken özel aracımız yoksa toplu taşıma araçlarına yakın bir mesafede olması bizim için iyi olur. Aksi takdirde ulaşım konusunda büyük zorluklar çekmemiz içten bile değildir.

Evimizi seçerken muhit olarak temiz düzgün bir muhitte seçersek çevremizdeki insanların kalitesi ona göre belirlenir. Düzgün ve temiz insanların ikamet ettiği muhitte ev alırsak daha güvende ve sağlıklı bir şekilde oturabiliriz.

Satılık ev alırken alacağımız evin hacizli olup olmadığını kontrol etmemiz lazım. Eğer kiralık ev alacaksak ev sahibi ile beraber imzaladığımız kontratı dikkatlice okuyup değerlendirip işimize geliyorsa öyle kabul etmeliyiz.

Isıtma konusu ise dikkatli olunması gereken başka bir noktadır. Evimizi sadece kış aylarında kalacağımız bir mekan olarak seçeceksek aidat konusuna bakmalıyız. Yüksek aidat isteniyorsa sadece kışın kalacağımız için verilen hizmetlerden diğer aylarda yararlanamayacağız bu yüzden bütçemize uygun aidatı olan evleri tercih etmeliyiz.

Isınırken merkezi sistem mi yoksa bireysel sistem ısıtma sistemi mi kullanıldığı önemlidir. Bireysel sistemin artıları olduğu gibi kişiye göre eksileri de bulunur. Doğalgaz genellikle kullanıldığı için kömür ile ısınma nerdeyse bitti diyebiliriz. Tabi bu sistemler bulunmayan soba ile ısınan evler de vardır. Ama kolaylık açısından doğalgaz hem daha temiz hem de daha konforlu bir kullanım sunmaktadır bize.

Alınacak evin bahçesi var ise boş zamanlarınızda ailecek inip keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Sonuç Olarak
Yukarda bahsi geçen hususlar ev almak veya kiraya çıkmak isteyen kişilerin genel olarak dikkat etmesi gereken can alıcı noktalarıdır. Bu konuda daha fazla örnek vermek mümkündür. Ama genel olarak bilinmesi gereken noktalar bunlardır. Alacağınız evin bu kriterlere uyduğunu biliyorsanız biraz da araştırma ile aklınızda olan eve sahip olabilirsiniz.
 
KONHABER / ÖZEL HABER
 

DİĞER HABERLER