Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Eski plakalar tarihe karışıyor cezası 32 bin 170 lira!

17.01.2024 17:21:00
Araç sahipleri dikkat! Okul, restoran, banka ve hastaneler derken karekod uygulaması plakalara da dahil edildi. Sahte plakanın cezası ise 32 bin 170 Lira. Plaka Basım Atölyesi Amiri Gökmen Gürbüz KONTV'ye özel açıklamada bulundu.

 

Araç sahipleri dikkat! Okul, restoran, banka ve hastaneler derken karekod uygulaması plakalara da dahil edildi. 

1 Ocak’tan itibaren plakalarda yeni dönem başladı. Yeni tescil ettirilen araçlara Karekodlu plaka zorunluluğu getirildi. Mevcut otomobil sahiplerinin yaptırma zorunluluğu olmayan bu uygulama ile sahte plakaların önüne geçilmesi planlanıyor. 

Peki, yoldan geçen herhangi biri plakayı telefona okuttuğunda bu bilgilere ulaşabilecek mi? Ya da bu bilgileri görme yetkisi kimlerde olacak? Uzmanına sorduk.

Karekodlu plakalar sayesinde merdiven altı basılan ve sahte cemiyet mührü vuran plaka üreticilerine geçit verilmeyeceğini söyleyen Plaka Basım Atölyesi Amiri Gökmen Gürbüz , “Bu uygulamaya sadece emniyet personelimiz ulaşabilecek. O yetki asayişi sağlamak adına sadece onlarda olacak. Henüz yeni başlayan bir uygulama olduğu için yoğunluk oldukça fazla ama vatandaşlarımızın onların güvenliği açısından biraz daha sabırlı olması lazım. Karekodlu plakalar sayesinde merdiven altı basılan ve sahte cemiyet mührü vuran plaka üreticilerine geçit verilmeyecek. Cezası 32 bin 170 lira olan sahte plaka nedeniyle hırsızlık, araç satışlarında sahtecilik gibi birçok illegal yönteminin de önüne geçilecek.” İfadelerini kullandı.

(Rabia Nursena Baylan)

DİĞER HABERLER