Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ereğli’de Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Geliştirme faaliyetleri toplantısı

02.11.2022 16:42:00
Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Geliştirme Faaliyetleri kapsamında Konya’daki ilk toplantı Ereğli’de gerçekleştirildi.
Mesleki ve teknik eğitimin tanıtılması ve geliştirilmesi noktasında yürütülecek çalışmaların önemini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, yapılacak çalışmaların sürdürülebilir olması gerektiğini belirterek paydaşların desteklerinin önemini dile getirdi. Yılmaz, öğrencilerin bir mesleğe yönlendirilmesinin ve bu açıdan geliştirilmelerinin ülkenin geleceği adına da önemli olduğunu ifade etti.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ise ilçede mesleki eğitime katılımın yüksek olduğunu belirterek ortaöğretime devam eden öğrenci sayısı içerisinde mesleki eğitim öğrenci sayısının yüzde 35’e karşılık geldiğini söyledi.

Ereğli Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özkoç da mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yaparak bu alanın geliştirilmesi ve sürdürülmesi noktasında üzerlerine düşen görevleri memnuniyetle yapacaklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç,  oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mesleki ve teknik eğitim okul müdürleri ve paydaşları katıldı.

DİĞER HABERLER