Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Enginar Nasıl Soyulur?

01.07.2021 22:58:00
İlkbahar ve yaz mevsiminin habercisi enginarın faydaları saymakla bitmez. Enginar yemeği titiz bir hazırlık aşaması gerektirir. Enginar nasıl soyulur? İşte o püf noktalar...

Enginar nasıl soyulur? Enginar yemeği ilkbahar ve yaz aylarında sofralarımıza giriş yapar. Enginar Ege bölgesinde yetiştirilir. Yetiştirilmesi de oldukça meşakatlidir bu sebzenin. Enginarın sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Yapısı elmaya benzer. Soyulduktan sonra uzun süre havayla temas etmesi, kararmasına neden olur. Bu nedenle enginar temizliği titiz bir işçilik ister. Enginar soyumu sırasında hızlı hareket etmek gerekir. Bu şekilde kararmasının önüne geçilir.


Taze Enginar Nasıl Anlaşılır

Enginar, en zor soyular sebzeler arasındadır. Titiz bir çalışma ve pratiklik gerektirir. Yeşil sert yaprakları vardır. Bu yapraklar enginarı içerisinde gizler. Genel olarak sert bir dokuya sahiptir enginar. Hazırlık aşamasında önce, yaprakları canlı yeşil renkte enginar tercih etmeniz gerekir. Enginar nasıl soyulur?  Taze enginar yaprak renklerine dikkat edilerek satın alınmalıdır. Enginarın ne çok büyük ne de çok küçük olması gerekir. Orta boyutta bir enginar seçilmelidir. Seçtiğiniz enginarlar hemen hemen aynı boyutta olmalıdır. Bu sayede tencere içerisinde güzel bir görüntü oluşur.


Pratik Enginar Soyma Yöntemi

Pratik bir şekilde enginar soymak için çok keskin bir bıçağa ihtiyacınız var. Enginarı avucunuzun içerisine yerleştirin. Bıçağı enginara paralel şekilde tutarak en başından yuvarlayıp yeşil yapraklarını kesin. Bu işlemi yaparken avucunuzun içerisinde enginarı döndürerek işlemi kolaylaştırabilirsiniz. Yeşil yaprakları bir anda değil katman katman kesmelisiniz. Derin kesilen enginarın şekli bozulabilir.


Enginar Kararması Nasıl Önlenir?

Enginar nasıl soyulur?  Enginar kararması önlemek için öncesinde bir kap su içerisine tuz atılarak bekletilmelidir. Hızlı bir şekilde soyular enginarlar göbek kısımları kesilmeden tuzlu suyun içerisine atılmalıdır. Tuzlu su içerisinde bekletilen enginar kararmaz. Bu nedenle tüm işlemleri bitirmek için uğraşmadan tuzlu suya atılmalıdır. Ardından biraz bekletilen enginar çıkarılıp göbek kısmı alınabilir. Bu işlem için de çok keskin bir bıçak ya da kenarları bilenmiş kaşığa ihtiyacınız olacak. Enginar nasıl soyulur?  Göbek kısmını da çıkardıktan sonra, enginar pişirmeye hazır.
 

DİĞER HABERLER