Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Endonezya'da eski belediye başkanının köle çalıştırdığı ortaya çıktı

28.01.2022 18:43:00
Endonezya'da eski bir belediye başkanının evinde 48 köle çalıştırdığı ortaya çıktı. 2 hücrede tutulan bu kişilerin, 2 öğün karşılığı palmiye yağı üretiminde çalıştırıldığı ve fiziksel şiddete de maruz kaldıkları ortaya çıktı.
Endonezya'da polis, eski bir belediye başkanının evinde yaptığı aramada köle olarak çalıştırılan 48 kişi ve evin arka bahçesinde bu kişilerin tutulduğu 2 hücre bulundu.

48 kişinin sabah hücrelerden çalışmak için çıkarıldıkları, 10 saatlik mesainin ardından akşam yine hücrelere kapatıldıkları ortaya çıktı.

"Tedavi merkezi" olduğunu öne sürdü

Günlük sadece iki öğün yemek verilen bu kişilerden bazılarının vücutlarında darp izleri de tespit edildi.

Batı Sumatra bölgesinde palmiye yağı üreticiliği yapan eski belediye başkanı Terbit Angin suçlamaları reddetti, bu kişilerin uyuşturucu bağımlısı olduklarını savundu ve 10 yıl önce inşa ettirdiği bu hücrelerin "tedavi merkezi" olduğunu öne sürdü.

Angin'in eşinin de geçen yıl sosyal medya hesabından bu hücrelerin tedavi merkezi olarak tanıtıldığı bir video paylaştığı öğrenildi.

Eski başkan gözaltına alındı

Endonezya polisi, hücrelerin bulunduğu alanın 2017 yılına kadar tedavi merkezi olduğunu ancak daha sonra iznin iptal edildiğini açıkladı.

Hücrelerde tutulanlardan bir kısmının buraya aileleri tarafından gönderildiği ifade edildi.

Eski belediye başkanı gözaltına alındı.

DİĞER HABERLER