Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Emniyet GYUD sözlü sınavı tartışma konusu oldu!

07.04.2021 11:20:00
Emniyet Genel Müdürlüğü, mülakat sınavları ise 22 Ocak tarihinde sona eren görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçlarını 1 Nisan tarihinde açıkladı. Bir çok aday yazılı sınav puanları yüksek olmasına rağmen sözlüde verilen düşük puanlarla elendi.
Sivil Memurlar Sendikası ( SİME-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Ercan BÜYÜKKAYA görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonucu konusunda açıklamalarda bulundu.

Yazılı sınavda yüksek başarı gösteren devlet memurlarına sözlü mülakat sınavında düşük puanlar verilerek kişilerin elenmesi ve yazılı sınavda düşük puan alan kişilere tam puanlar verilerek diğer adayların önüne geçilmesi sağlandığını ifade eden Büyükkaya açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

“Kurum içinde yıllardır sınav beklentisi içinde olan birçok başarılı personelin emekleri heba edildi söylentilerini üzülerek duymaktayız. Mağdur olduklarını düşündüğümüz birçok üyemiz ve mesai arkadaşımız soruna çözüm bulunmaması adına 2 günlük itiraz süresinde itirazlarını yaptılar ve mağduriyetlerin giderilmemesi durumunda sonuçları yargıya taşımak için kurumun vereceği cevapları bezmekteler... Adalet sistemini en büyük destekçisi olan Emniyet Genel Müdürlüğü bu kez kendi kurumu içinde yapmış olduğu bu sınavda maalesef adaleti sağlayamadı…”

DİĞER HABERLER