Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Elon Musk Kimdir?

08.01.2021 22:36:00

Dünya üzerinde en çok adından söz ettiren girişimcilerden biri olan elon musk, güney Afrikalı bir babanın oğludur. Musk’un annesi ise kanada’lıdır. Elon musk, yürüttüğü uzaycılık girişimleri ile en fazla tanınan isimlerden biri olmayı başarmıştır. Spancex ve tesla motors şirketlerinin kurucusu olup, inovtif işlerini yürütmektedir. Musk, sadece sıradan bir girişimci olmayıp, dünyanın kaderini değiştirecek büyük adımlar atmış ve insanlık tarihinin en önemli olaylarının üzerine adını yazdırmayı başarmış bir iş adamıdır. Uzaya gönderdiği roketlerle bilinen ünlü isim, aynı zamanda son yaptığı hamle ile uzaya gönderdiği roketleri tekrar dünyaya getirmeyi de başarmıştır. Elon Musk’un dijitale ve uzaya olan ilgisi küçüklükten başlamış ve kendini bu yönde geliştirmeye devam etmiştir.
 

12 yaşında yaptığı bilgisayar oyunu ile çok geniş bir kitleye ulaşan Elon Musk, 28 haziran 1971 tarihinde dünyaya gelmiştir. Doğum yeri ise güney Afrika’dır. Kendi kendine öğrendiği kodlamalar sayesinde blastat oyununu geliştirip, oyun Severlere sunmuştur. Küçük yaşta kendi yaptığı blastat oyununu ise 500 dolara satmıştır. Askerlik çağına geldiğinde ise güney Afrikadan ayrılmayı ve askerlik yapmamayı tercih etmiştir. Elon Musk askerlikle ilgili şu ifadelerde bulunmuştur. "Askerlik yapmakla ilgili bir sorunum yok, ancak Güney Afrika ordusunda askerlik yapıp siyahi insanları bastırmaya çalışmak bana vakit geçirmek için iyi bir yol gibi görünmedi"

 

Musk’un esas amacı ise Amerika’ya yerleşmekti, kanada’daki eğitimini tamamladıktan sonra, Pennsylvania üniversitesine başlamıştır. Bu üniversitede ise işletme ve fizik bölümlerini okumaya başlamıştır. Ancak esas eğitimi ekonomi üzerine olmuş  ve fizik eğitimini yan dal olarak tamamlamıştır.

Her ne kadar Fizik üzerine Doktora eğitimleri için Kaliforniya’nın silikon vadisi bölgesine taşınsa da burada doktora eğitimlerini tamamlayamamıştır. Bunun üzerine 1995 yılında Stanford’da uygulamalı eğitimlere başlamıştır. Eğitimleri fizik ve malzeme bilimleri üzerine olmuştur. Doktora eğitimlerine başladıktan sadece iki gün sonra kardeşi Kimbal Musk ile yeni projeye başlamaya karar verdi. Bu proje ise online içerik yayınlama yazılımı üzerine olmuştur. Zip2 projesine devam etmek adına başladığı doktora eğitimini yarıda bırakmıştır. 1999 yılında Altavista birimi ile zip2 307 milyon dolara nakit olarak ve 34 milyon dolarlık bir hisse senedi ile satın almıştır.
Elon Musk artık daha büyük işlerde kendini göstermeye başlamıştır. Bu işlerden biri paypal olmuştur. 1999 yılında finansal alanda kullanılmak üzere paypal’ı kurmuştur. Bu ödeme platformu tüm dünyada çok sık bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.



Spancex ile uzay macerasına başlayan Elon Musk, 2002 yılında Spancex  firmasının kuruculuğunu yapmıştır. Bu hamlesi ile dünya tarihine adını yazdırmayı da başarmıştır. Dragon uzay aracı sayesinde uluslar arası uzay istasyonuna girmiştir. Elon Musk’un en büyük hedefi ise uzaya giden roketleri ve diğer uzay araçlarını tekrar dünyaya getirip, bir kez daha kullanılmasını sağlamaktır. Muks bu hedefini de gerçekleştirmiştir.

 

DİĞER HABERLER