Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Elektrik direğinin enerjisi kesilerek leyleklere yuva olarak hediye edildi

08.08.2022 10:53:00
Konya'nın Kulu ilçesinde, beton elektrik direği MEDAŞ tarafından leyleklere yuva olarak bırakıldı.
Kulu ilçesine bağlı Kırkkuyu Mahallesinde bulunan elektrik direğine yıllardır yuva yapan leylekler, bazı yıllar burada elektrik tellerine temas ederek bir tehlikeye maruz kalıyordu. 
 
Leyleklerin telef olma risklerini fark eden MEDAŞ, elektrik hatlarının sökülmesi için çalışma başlattı. Yetkililer daha sonra elektrik direğine bağlı enerji kablolarını sökerek, beton direği tamamen enerjisiz bıraktı. Böylece leyleklerin yıllardır yuva yaptığı elektrik direği kendilerine daha sağlıklı bir şekilde bırakılarak hediye edildi. 
 
Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ yaptığı açıklamada, "böyle güzelliklere de ihtiyacımız var. Medaş Kulu İşletme Mühendisliği nezdinde Medaş arıza ekibi Türkiye'mize, dünyaya örnek bir uygulamaya imzayı atmıştır. Kırkkuyu mahallemizde elektrik direklerinden birisinde leylek yuvası bulunmaktaydı. Bu leylek yuvası hem işletme adına, hemde leyleklerin can güvenliği adına tehlike arz etmekteydi. Yetkililer bu yuvanın olduğu direkteki tüm enerji kablolarını keserek direği tamamen enerjisiz bırakarak bu direği leyleklere hediye etti. Bu duyarlı davranış için Kulu Doğal Hayatı Koruma derneği ve şahsım adına emeği geçenlere şükranlarımı iletiyorum. İyi ki varsınız. Doğayı koruyalım, hayvanları sevelim, yeşile önem verelim." dedi.

Haber: Ertan ÖZKÖK

DİĞER HABERLER