Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Eko İklim Zirvesi'nden dünyaya 'İklim değişikliği' mesajı

31.03.2022 23:20:00
İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı", Ankara Ticaret Odası Congresium'da 50 bin kişinin katılımıyla devam ediyor.
ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Congresium 10 bin metrekare alanda dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına ev sahipliği yaptı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde, tiyatro oyuncusu Altan Erkekli'nin sunumuyla, iklim değişikliği ve etkilerine dikkat çeken Nil Karaibrahimgil'in Yuvam Dünya Derneği için yazıp söylediği, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın seslendirdiği 'Uyan Anne, Uyan Baba' şarkısının video gösterimi yapıldı.​​​​​​​

Çeşitli sergi, atölye ve defilelerin gerçekleştiği zirvede, Hamiyet Gürelli, Angora Mohair, Ekoloji RH (+) defileleri konukların beğenisine sunuldu.

Yaşamın her alanına vurgu yapan Eko İklim Zirvesi'ne katılanlar pek çok müzik dinletisi, konser ve deneyim paylaşımını izleme fırsatı buldu. Yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı ve oyuncu Erkan Petekkaya'nın da konuşma yaptığı zirvede, Selçuk Balcı & Bahadır Tatlıöz ve Ayna Grubu, Dolapdere Big Gang, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Suya Türküler Konserleri ve Antakya Medeniyetler Korosu da ziyaretçiler ile bir araya geldi.

10 ayrı alanda 321 konuşmacı
Eski devlet başkanlarından büyükelçilere, kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, üniversitelerden iş dünyasına, organize sanayi bölgelerinden KOBİ'lere, uluslararası kuruluşlardan bankalara, sivil toplum kuruluşlarından yazar ve sanatçılara kadar toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren zirvede 10 farklı alanda 321 konuşmacı tecrübelerini paylaştı.

İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda kurum ve kuruluşların çalışma ve iyi örnek uygulamaları fuarda sergilendi. Çevreci ulaşım aracı olan bisiklet kullanımına ilişkin etkinliklerin yer aldığı fuarda, oluşturulan bir parkurda katılımcılara elektrikli bisiklet kullanımı imkanı verilerek, bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlandı.

DİĞER HABERLER