Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ekinezya Kullanımın Faydaları

01.01.2021 10:27:00

Amerika da popüler bir bitki olan ekinezya yaklaşık 400 yıl tıbbi olarak kullanılmakta olan Amerikalılar tarafından keşfedilmiş bir bitkidir. Ekinezya birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılmakta ve yarar sağlamaktadır.

Enfeksiyon giderici ve ağrıları dindirici etkisi ile bilinen bitkinin ayrıca bağışıklığa karşı güçlendirici etkileri bulunmaktadır. Uzun gövdeli olan ekinezya mor pembe ya da kahverengi koni şeklinde olan bitkidir. Nesli tükenmekte olan ekinezya papatya ailesinden ve Aster den gelen bitki olarak vahşi doğadan toplanarak kullanılan bitkilerden biridir.
Hücreleri uyaran bakterilere karşı savaşan bitkinin mor renkli olanları kanser ve virüslere karşı hücreleri korumaktadır. Hücrelerin T aktivasyonunu artırarak yaraların iyileşmesinde oldukça yarar sağlar.   


 Ekinezyanın Faydaları Nelerdir?
  • Bağışıklık sisteminde yararlıdır
  • Yüksek antioksidan etkiye sahip özelliktedir
  • Alkamid özellikler sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vücuda direnç kazandırarak enfeksiyonlara karşı korur
  • Vücudun savunma mekanizmasını uyararak sağlık sorunlarına karşı vücudunuzu korur
  • İltihapların tedavi edilmesinde kullanılır
  • Eklem ağrılarının tedavisinde fayda sağlar
  •  Anti-inflamatuar yönünden yoğun kapasiteye sahip etkisi ile solunum yolları için yarar sağlar
  • Bronşit hastalığı için faydalıdır
  • Hatalıkların tekrarlanmasını önlemektedir


Yaşamı sürecinde birçok kişi belli hastalıkları dönüşümlü olarak geçirebilir, ekinezya bu hastalıkların tekrarlanmasını önleyerek kişinin yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olur.  Ekinezya ayrıca cilt sorunlarının giderilmesinde de yarar sağlar. Zihinde dinginlik yaşayanlar içinde ekinezya çayı önerilmektedir. Gerekli koşullarda kullanıldığı taktirde ishal önleyici ve kabızlığı giderici özelliği de bulunmaktadır.  Ekinezyanın yararları olduğu kadar zararları da bulunmaktadır. 


Ekinezyanın Zararları Nelerdir?

Bağışıklık sistemine faydası olduğu bilinen ekinezyanın fazla kullanımı zararlıda olabilir. Ekinezyayı aşırı tüketmek vücudun bağımlı olmasını ve bağışıklık siteminin yavaşlamasını sağlar. Ayrıca ekinezya kullanımının fazla olması nedeni ile bazı kanser türleri ortaya çıkar ve kan pıhtılaşması gibi durumlara da neden olabilir.

Ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında diyabet ve kelebek gibi kronik rahatsızlıklara da rastlanmaktadır. Çok tüketilme durumunda alyuvar ve akyuvarların miktarı düştüğünde vücut yeterli derecede oksijen almadığından ishal, karın ağrısı mide bulantısı, gaz ve kramp olması mümkündür. Kişi kendini halsiz hissedebilir ve baş dönmesi gibi sorunlar yaşanabilir.
 
 

DİĞER HABERLER