Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Dükkanına hırsız giren kuyumcu: Hakkımı helal etmiyorum

24.04.2021 13:29:00
Ereğli’de geçtiğimiz günlerde helallik isteyerek bir kuyumcudan hırsızlık yaptığı öne sürülen şüpheli, polis tarafından yakalanmıştı. Şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı… Helallik istediği kuyumcu konuştu. “Hakkımı helal etmiyorum” dedi.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Geçtiğimiz günlerde Ereğli ilçesi Rasim Erel caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuya gelerek altın alma bahanesiyle işyeri sahibi Ziya Düzgüner’i oyalayan ve bir anlık dalgınlık ile üç adet bileziği helallik isteyerek çaldığı ileri sürülen Arif A. polisin çalışması sonucu yakalandı.
Hakim karşısına çıkartılan şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Kuyumcu Ziya Düzgüner, yakınlarının “zararını karşılayalım” demesi üzerine şikayetçi olmadı ama hakkını da helal etmedi.
"DÜĞÜNÜMÜZ VAR"DEDİ
Olayı anlatan Kuyumcu Ziya Düzgüner: İş yerime gelen kişi, ‘Bizim düğünümüz var. İki bilezik alacağım’ diyerek modellere bakmak istedi. Bende modelleri çıkartarak gösterdim, o esnada bankadan para çekeceğini söyledi. Şahıs gittikten 10 dakika sonra tekrar geri geldi.O sırada tezgah üzerinde üç adet bilezik duruyordu. Bilezikleri aldığı gibi kaçtı ve dükkandan çıkarken de ‘Hakkını helal et’ dedi. Ardından çıktım baktım ama bulamadım.Hakkımı da helal etmedim. Böyle birşey de hak nasıl helal edilir? Daha sonra polise haber verdik. 

"BİLEZİKLER 86 GRAM CİVARINDAYDI"
Şüphelinin yakalanması için yoğun bir mesai harcayan Ereğli emniyet müdürü başta olmak üzere polis ekiplerine teşekkür eden Ziya Düzgüner, çalınan bileziklerin 86 gram civarında olduğunu söyledi. 
AKRABALARI KALAN ZARARI ÖDEYECEKLER
Kuyumcu Ziya Düzgüner: Ben bu şahısla hiç görüşmedim. Şahsın akrabaları geldi ve zararımı ödeyeceklerini söylediler. İnşallah bundan sonra ne benim ne de diğer meslektaşlarımın başına böyle bir olay gelmez" dedi. 

DİĞER HABERLER