Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

DOLAR İÇİN ÇILGIN RAKAM! Selçuk Geçer’in yeni tahmini ağızları açık bıraktı…60 TL için o tarihi işaret etti

19.10.2023 23:04:00
Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından ekonomist Selçuk Geçer'in güncel dolar tahminine ilişkin yaptığı açıklamalar büyük ilgi topladı. Alanında tanınmış bir isim olan Geçer, dolar kurunun 60 TL'yi aşacağı öngörüsüyle bir kez daha gündemi sarstı.
Dolar kurundaki dalgalanmaları hem yatırımcılar hem de özellikle alım gücü dolar kurundaki yükselişten büyük ölçüde etkilenen vatandaşlar yakından takip ediyor. Doğal olarak Geçer'in bahsettiği, doların 60 TL'yi aşmasının beklendiği tarih de büyük merak konusu oldu.
Her tahminde olduğu gibi Geçer'in öngörüleri de kamuoyunda bir bölünmeye yol açtı. Kimileri Geçer'in tahminlerinin doğruluğuna kesin olarak inanırken, kimileri de bu tahminlerin zorlama olduğunu düşünerek şüpheci yaklaşıyor. Yine de ekonomistin açıklamaları kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. İşte Geçer’in ilgi çeken o açıklamaları.



DOLAR İÇİN REKOR RAKAM

Dolar kuru 18 Ekim 2023 itibarıyla 28 lira olarak belirlenmişken, ekonomist Selçuk Geçer son dönemde dolarda yaşanan değer artışının ardından tahminini revize etti. İsabetli öngörüleriyle bilinen Geçer, dolar kuru için en yüksek 60 TL olmak üzere üç farklı rakam verdi. Geçer'in doların 60 TL'ye ulaşacağı tarihi de içeren bu açıklaması birçok kişide merak uyandırdı.
Türkiye'deki siyasi gelişmeleri ve ekonomik trendleri yakından takip eden Geçer, geçmişte de dikkat çekici tahminlerde bulunmuştu. Geçer, doların önce 35 TL'ye, ardından 45 TL'ye ve en sonunda da 60 TL'ye çıkacağını öngörüyor. Geçer, yaklaşan seçim öncesi ve sonrasında dolar kuruna ilişkin öngörülerini de paylaşarak Türkiye'nin yeni bir döviz kriziyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.



EURO DA ARTACAK

Bu senaryoda, doların kısa bir zamanda istikrar elde etmesi ve daha sonra Euro'nun yükselmesinin beklendiğini dile getiren Selçuk Geçer açıklamalarına şöyle devam etti: “Özellikle, bu yılın sonuna doğru ve gelecek yılın başlarında dolar/Euro kurunun 1,10'u aşma potansiyeli bulunmaktadır. Şu anda doların gerçek değeri 45 lira ile sınırlıdır, ancak 2024 yılı için öngörülen enflasyon hesaba katıldığında, o yılın Haziran ayında doların gerçek değerinin 60 lirayı aşacağı tahmin edilmektedir. Dolayısıyla bu durum, döviz kuru üzerindeki baskının tamamen hafifletilmesini gerektirecektir.”
 
 

DİĞER HABERLER