Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Diş eti çekilmesi

05.03.2021 13:18:00
 

Ağız ve diş bakımı hem diş sağlığı için hem de daha iyi bir estetik görünüme kavuşmak için gereklidir. Bu nedenle diş ve ağız bakımlarınızı en iyi şekilde yapmanız gerekiyor. Aksi halde ağızlarda ve dişlerde oluşan bakteriler, dişlerin çürümesine ve diş eti çekilmelerine neden olabilir. Özellikle diş eti çekilmeleri yaşayan kişiler için diş bakımlarının daha düzenli bir şekilde yapılması şarttır. diş eti çekilmeleri farklı nedenlerden dolayı da ortaya çıkan sorunlardandır. Yani sadece ağız hijyeni ve ağız bakımı ile alakalı olmayıp, daha farklı etmenler sonucu da ortaya çıkabilir. Diş eti çekilmelerinin doğal yöntemlerle tedavisi oldukça zordur. Bu nedenle işinde uzman bir hekim tarafından muayene edilip, tedavi sürecine başlanması gerekiyor. Peki, Diş eti çekilmesi neden olur ne iyi gelir? gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız yazımızın tamamını okuyabilirsiniz.


Diş eti çekilmeleri nedenleri nelerdir?
Diş eti çekilmelerinin farklı nedenleri mevcuttur. eğer ağız hijyenine biraz daha özen göstermeye gayret ederseniz, bu sorunun minimuma indirebilirsiniz. İşte diş eti çekilmesinin nedenleri;
Genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar; diş eti çekilmeleri pek çok kişide genetik olarak ortaya çıkan sorunların başında gelir. bir kişinin ailesinde diş eti çekilmesi sorunları varsa muhtemelen o kişide de diş eti çekilmesi sorunları yaşanacaktır. Bu nedenle çok dikkatli bir şekilde ve düzenli bir şekilde doktor kontrolleri aksatılmadan tedavi süreci başlatılmalıdır.
Kalsiyum eksikliği nedeni ile diş eti çekilmeleri ortaya çıkabilir; diş eti çekilmelerinde diğer bir sorun ise kalsiyum eksiklikleridir. Vücudun günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamadığınız takdirde diş eti çekilmeleri başlar. Bunun için bolca süt ve süt ürünleri tüketilmeli ve yine bol yeşil yapraklı sebzelerden tüketilmelidir.



Geceleri dişleri sıkma; diş sıkma geceleri pek çok kişide görülen alışkanlıklardan biridir. Daha çok stres kaynaklı olarak kendini gösterse de bazı hastalıkların da habercisi olabiliyor. geceleri sürekli olarak diş sıkma durumu yaşayan kişilerde diş eti çekilmesi çok görülür. Bunun için doktora başvurarak, diş plağı istenebilir.


Dişlerin diplerinde biriken bakteri ve diş taşları; diş taşları diş minesine zarar verebileceği gibi diş eti çekilmelerinin de oraya çıkmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda sıklıkla diş bakımlarının yapılması tavsiye edilir. ayrıca diş diplerinin daha hijyenik bir şekilde bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Ancak bu şekilde diş eti çekilmelerinin önüne geçebilirsiniz.
Diş eti çekilmelerinde kullanılabilecek bitkiler


Doğal ürünlerle de diş eti çekilmelerini önleyebilirsiniz. Bunlardan birkaçı ise;
Kekik suyu; kesinlikle diş eti çekilme sorunu yaşayan kişiler için kekik suyu ile gargara yapılması önerilir.

Karbonat; dişerde ve ağızda hijyen sağlamak ve diş eti çekilmelerini önlemek adına karbonat ile gargara yapılması tavsiye edilir.

KONHABER / ÖZEL HABER
 

DİĞER HABERLER