Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Dinmeyen evlat acısı… Konya’da kaybolan Yasin’den 7,5 yıldır haber yok

25.10.2023 10:45:00
Konya'nın Akören ilçesinde o dönem 6 yaşında olan ve evlerinin önünde oynadığı sırada kaybolan Yasin Şahin'in izine 7,5 yıldır ulaşılamıyor. Çantasını müstakil evlerinin duvarına astıktan sonra bir anda ortadan kaybolan çocuğun bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri uzun süre çalışma yaptı fakat bir sonuç alınamadı.
Konya'nın Akören ilçesine bağlı Belkuyu Mahallesi'nde yaşayan Yavuz ve Ümmü Şahin çiftinin anaokulu öğrencisi Yasin, 4 Nisan 2016 günü evlerinin önünde oynarken gözden kayboldu. 
Aramalarda sonuç alınamadı 
Çantasını müstakil evlerinin duvarına astıktan sonra bir anda ortadan kaybolan çocuğun bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri uzun süre çalışma yaptı. 80 kilometrelik alanda özel eğitimli iz takip ve kadavra köpekleri, droneler ve helikopterle yapılan aramalarda sonuç alınamadı. Ankara'dan gelen özel ekipte günlerce çalışsa da bir sonuç elde edemedi.
“En azından bir kemikleri bulunsun”
Yasin Şahin bugün ailesini yanında olsaydı neredeyse 14 yaşına gelmiş bir delikanlı olacaktı. 7,5 yıldır ağlamaktan gözlerinde yaş kalmadığını anlatan baba Yavuz Şahin, artık bu duruma isyan etti. Çok zor olsa da çocuklarının öldüğünü kabullendiklerini anlatan Şahin, "Bir anne baba için en büyük acı evlat acısıdır. Biz yavrumuzun öldüğünü kabullendik ve acısını kalbimize gömdük. İstiyoruz ki en azından bir kemikleri bulunsun. Başında ağlayacağımız bir mezarı olsun. Kardeşleri her gün Yasin nerede? diye soruyor. Sürekli kaçamak cevaplar veriyoruz. Onlarda artık kardeşlerinin geri gelmeyeceğini anlıyor ve biliyor. Ama bizde oğlumuzda unutulduk. Artık bir sonuç çıksın istiyoruz" dedi.
“Yasin'im gitti, bir daha gelmeyecek”
Anne Ümmü Şahin ise şunları kaydetti, "Oğlumun yerine bağrıma taş basıyorum. Çünkü Yasin'im gitti, bir daha gelmeyecek. Bunu zorda olsa kabullendik. Belki onu sevemem ama toprağını, mezar taşını bari seveyim. Bunu bize çok görmesinler" diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER