Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Devlet Kaç Yılda Bir Gözlük Veriyor? Gözlük Hakkı Sorgulama

01.07.2021 00:50:00

Göz bozukluğu nedeniyle gözlük kullanmaya ihtiyacı olan vatandaşlar sigortanın gözlük camı ve lens ücretlerini karşılayıp karşılamadığını merak ediyor. Devlet kaç yılda bir gözlük veriyor? Gözlük hakkı sorgulama hakkında bilgileri yazımızda inceleyebilirsiniz.


Devlet kaç yılda bir gözlük veriyor? Gözlük hakkı sorgulama nasıl yapılır? Gözlük kullanan ya da göz rahatsızlığı bulunan vatandaşların masrafları SGK tarafından karşılanır. Kurum tarafından karşılanacak masrafların belirli bir limiti bulunur.


Devlet Desteği İle Gözlük Alma Hakkı
Sigortalı çalışan vatandaşlar devletten gözlük alma hakkına sahiptir. Birçok hasta devletten gözlük hakkını nasıl kullanacağını merak ediyor. Devletten gözlük çerçevesi desteği almak isteyenler devlet hastanesinde randevu talep edebilir. Doktorun teşhise göre gözlüğe ihtiyacınız olup olmadığı anlaşılır Hastaların gözlük muayenesi bilgileri sisteme işlenir.


Gözlük Camı Kaç Yılda Bir Değişir?
Devlet hastanelerinde göz doktoruna muayene olarak gözlük alabilirsiniz. SGK tarafından tanınan gözlük ödemesi üç yıl arayla yapılır.


Yeniden SSK’dan Gözlük Alma ve Hak Sorgulama
Gözlük ve çerçevelerinin yenilenme süresi üç yıl olarak belirlenmiştir. Süre bitiminden hemen sonra yeni bir gözlük alabilirsiniz. 3 yıl süresi dolmadan yeni bir gözlük alamazsınız. Gözlük hakkı sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Bazı şartlarda süre dolmadan yeni gözlük verilebilir. Göz hastalığınız ilerlemesi durumunda yeni gözlük alma hakkınızı elde edebilirsiniz.



18 yaşından küçük çocukların gözlük alma süresi bulunmuyor. Sağlık kurulu belgesinden sonra yeni gözlükler verilir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan reçetelerin süresi 10 iş günüdür. Süre geçince hakkınızı kaybedersiniz.


SGK Gözlük Desteği Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Gözlük camı ve çerçeve hakkı sorgulama işlemleri iki yolla yapılmaktadır. Sorgulama işlemlerinin en kolay yolu e-devlet üzerinden yapılır. Gözlük çerçeve,
  • Cam Beyaz,
  • Kolormatik,
  • Bifokal-Progresif,
  • Organik,
  • Prizmatik optik cihaz sorgulamalarını e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.
Teknolojinin ilerlemesi ile beraber artık devlet işlemleri e devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Sorgulama işlemlerinizi ücretsiz bir şekilde e devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet şifresi olmayan kişiler SMS servisinden sorgulama gerçekleştirebilir. Devletin kaç yılda gözlük verdiğini SMS üzerinden de öğrenebilirsiniz.

KONHABER / ÖZEL HABER

DİĞER HABERLER