Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir

08.08.2022 15:58:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstererek "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın bizim kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça ifade ediyoruz. Daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, 13. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında 5 Ağustos'ta başlayan ve dün gece ateşkes sağlanan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değindi.

15'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 44 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılara ilişkin Erdoğan, Filistin halkına desteğini bir kez daha yineledi.

Mescid-i Aksa'nın Türkiye için kırmızı çizgi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İsrail ile tekrar rayına oturan ilişkilerimizi, ülkemizin çıkarları yanında Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu savunma için de kullanıyoruz. Kudüs meselesindeki hassasiyetimizi, Türkiye'nin 2 devletli çözüme verdiği önemi İsrail yönetimi ile en üst düzeyde paylaşıyoruz." dedi.

"Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın bizim kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça ifade ediyoruz.

Son birkaç gündür İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'yi Gazzeli sivilleri hedef alan saldırıları karşısında da net bir tavır sergiledik.

Çocukları, daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır."

DİĞER HABERLER