Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Cihanbeyli'de ilk defa görüntüleme eşliğinde 'meme biyopsisi' yapılmaya başlandı

10.11.2021 18:22:00
Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde meme kanserini teşhis etmek amacıyla ilk defa görüntüleme eşliğinde meme biyopsisi yapılmaya başlandı.
Cihanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Baran yaptığı açıklamada; "Bölgemizdeki tek Dijital Mamografi cihazı Cihanbeyli Devlet Hastanesinde bulunmakta olup çevre ilçelerden gelen hastalara da hizmet vermektedir.
 
Radyoloji Uzmanımız tarafından Mamografi görüntüleri değerlendirilen ve Meme Ultrasonografi yapılan hastalardan şüpheli görüntüleme bulguları olanlara biyopsi işlemi yapılmaya başlanmıştır.
 
Bu işlem Ultrasonografi eşliğinde tru-cut iğnesi kullanarak şüpheli meme lezyonlarından yapılmaktadır. Biyopsi işlemi ile alınan doku örnekleri Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Patoloji bölümüne gönderilmektedir. Bu sayede hastaların biyopsi işlemine ulaşma imkânı kolaylaşmış olup, daha hızlı sonuç alabilmektedirler.
 
40 yaş üzerindeki her kadın herhangi bir şikâyeti olmasa dahi 2 yılda 1 Mamografi tetkiki yaptırmalıdır. Bu sayede erken evrede meme kanseri tanısı konulabilmekte ve hastalığın tedavisi kolaylaşmaktadır." dedi.
 
Ertan Özkök/Konhaber

DİĞER HABERLER