Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Konya’da yaşanan cinayeti provoke ederek ırkçı saldırı gibi göstermeye çalıştı

31.08.2022 17:09:00
Konya’da saman tozu yüzünden iki ailenin karıştığı ve iki kişinin öldüğü kavgayı CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Dedeoğulları cinayetiyle bağdaştırarak olayı provoke etmek istedi. Bir televizyon programında canlı yayına katılan Tekin, “Olay Dedeoğluları cinayetinin devamıdır” diyerek komşular arasında yaşanan bir kavgayı toplumsal bir infiale dönüştürmek istedi.
Konya’da sabah saatlerinde daha önceden de husumetli olan iki aile arasında tartışma yaşandı. Tartışma silahlı kavgaya dönüşerek Nurettin Altunkaya’nın silahla karşı tarafa ateş etmesi üzerine Mahizer E. (47) ve Ayhan E. (46) hayatını kaybederken F.E., N.E. ve olay yerine saman nakliyesi yapan tır şoförü M.G. yaralandı.

 Olay yerine gelen polislere de yaklaşık 40 el ateş eden Nurettin Altunkaya, yaralı olarak ele geçirildi. Altunkaya’nın eşinden edinilen bilgiye göre daha öncede aralarında tartışmalar yaşanan ailelerin yaklaşık bir yıl kadar önce de tartıştıkları ve cinayet zanlısı Altunkaya ile birlikte darp edildiği, ayrıca Altunkaya’nın Elazığ’da 2004 yılında bir akrabasını öldürmekten 26 yıl ceza alarak cezaevinde 10 yıl yattığı ve 2014 yılında da şartlı tahliyeyle çıktığı öğrenildi. 2017 yılında Konya’ya gelen ve işçi olarak çalışan Altunkaya’nın Elazığ Baskil’li olduğu öğrenildi. 

Yaşanan elim olayı fırsat bilerek provoke etmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, canlı yayına bağlandığı bir televizyon programında her iki ailenin yıllar önce Elazığ ve Kars’tan Konya’ya göç etmiş olmasına rağmen olayı saptırarak ırkçı bir saldırı gibi göstermeye çalıştı. Nitekim konuyla ilgili daha önce Dedeoğulları davasında da yer alan bir avukatın CHP milletvekili Gürsel Tekin’i yalanladığı ortaya çıktı. 
Dedeoğulları ailesinin avukatının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “olay yerindeyiz. Olay saman yüzünden çıkan komşu saldırısıdır. İki kişi hayatını kaybetti üç kişi yaralı. Saldırgan polisin müdahalesi ile yaralı olarak yakalandı. Saldırgan Elazığlı Kürt, saldırıya uğrayan aile de Kürt” diyerek her iki ailenin de Kürt kökenli olduğunu ve olayın CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in iddialarının aksine ırkçı bir saldırıyla alakasının olmadığını belirtti. 

DİĞER HABERLER