Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Çevre dostu bisikletlere bakım önemli!

23.08.2022 18:03:00
Bisiklet şehri Konya’da ulaşımda kullanılan bisikletler vatandaşın gözdesi olmaya devam ediyor. Bisiklet ustası Beşir Yıldız, herkesin tercihi olan bisikletlerin bakımının nasıl yapılması hakkında açıklamada bulundu. Beşir, “Bisiklet bakımı hafife alınmasın yoksa kazaya yol açabilir” dedi.
Kolay ve pratik olan çevre dostu bisikletler, küçük büyük herkesin tercihi. Dünya’da 2. sırada olan 550 km’lik bisiklet yoluyla Konya, Bisiklet şehri unvanıyla bisiklet severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Konya’da bisiklet ustası olan Beşir Yıldız bisikletlerin bakımının nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi. Usta Yıldız, “ Bisiklet bakımını yapmaları gerekiyor yoksa hem kendilerine hem de yolda ki insanlara zarar verirler” dedi.

Bisiklete bakım şart!

Bisiklet ustası Yıldız, altı ayda bir bisikletlerin bakımlarının aksatılmadan yapılması gerektiğinin vurgusu yaparak, yapılmadığı takdirde bisiklette dağılmalara yol açılabilmesine sebep olacağını söyledi. Yıldız, “altı ayda bir vites fren ve tekerlerin bakımını ihmal etmesinler. Kullanım esnasında ise vites ve frenlerin kontrol edilmesi gerekiyor. Frensiz ana yollara çıkılmaması gerekiyor çünkü kazaya sebep olabilirler.  Normalde altı aydan altı aya kış sezonu değişir, ama ihtiyaç olduğu zaman bakımların acil yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

Bisiklet yolları bisikletlere ait!

Araba kullanımından ziyade bisiklet tercih eden vatandaşlar,  günlük 10 km civarı bisiklet sürerek fiziksel olduğu kadar ruhsal da dinç kaldıklarını söyledi. Vatandaşlar da böyle bir imkân varken bu imkânın değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Bisiklet yollarını işgal eden araçlar ve yayalardan yakınan bisiklet sürücüleri, “bisiklet yollarında izin verildiğinde çok güzel, rahat bisiklete binilebileceğini,  ama yayalara çarpma endişesinden bisiklet kullanamadıklarını ifade ediyorlar. Bisiklet kullanıcıları araç sahiplerinden ve yayalardan kendi yollarını kullanmalarını istiyorlar.

Ayşegül Şencan - Belma Kızıltaş 
 
 

DİĞER HABERLER