Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Çeçenistan Müftüsü Rusya için savaşmayı cihat saydı

08.03.2022 15:36:00
Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Kadirov, Moskova tarafından finanse edilen milislerini Rus saflarını desteklemek için bölgeye göndermişti. Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev, ''Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır'' açıklamasında bulundu.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırılarda 13. güne girildi. Rusya lideri Vladimir Putin’in desteği ile Çeçenistan’ın başına getirilen Ramazan Kadirov da, Rusya'ya destek amaçlı birliklerini Ukrayna'ya yolladı.

10 bin kadar Çeçen milisini Rus cephesine gönderen Kadirov, bir geçit töreniyle Rusya ordusuna katıldıklarını açıklamıştı.

Rus birliklerle birlikte savaşan Çeçenistan'ın müftüsünden de savaşla ilgili açıklama geldi.
Rus güçleriyle beraber savaşan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a bağlı güçlerin namaza durduğu ve ezan okuduğu görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Moskova tarafından finanse edilen milislerini Rus saflarını desteklemek için Ukrayna'ya savaşa gönderen Kadirov'un kaç asker gönderdiği net olarak bilinmese de bazı kaynaklar 10 bin kadar olduğunu söylüyor.

Caucasian Knot'un haberine göre; Kadirov'un direnişi kırmak için savaş suçları işlemeye istekliliği bilinirken, Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev'in 'cihat' açıklaması şaşırttı.

Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev, ''Rusya'nın yanında verilen mücadele Allah uğrunadır ve cihattır. Bu savaşta ölenler şehit olacaklardır, buna hiç şüphe yok.'' açıklamasında bulundu.

DİĞER HABERLER