Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Çay Nasıl Demlenir?

22.01.2021 22:07:00

Dünyada en çok çay tüketimi yapan ülke bizim ülkemizdir. Düğünlerde, yemek davetlerinde, arkadaş toplantılarında, iş görüşmelerinde, alış verişlerde hatta cenaze törenlerinde bile çay ikramları yapılır. Yani kısaca hayatımızın her yerinde çaya önem vermekteyiz. Hal böyle olunca güzel çay demlemekte ayrıca bir meziyet istemektedir. Bu nedenle ilk olarak çay demlemenin püf noktalarını bilmenizde fayda vardır. Güzel bir çay demlemek için çayın markası önemlidir. Bazı markalar çayı, bitkinin üst yapraklarından yaparken, bazı markalar ise alt yapraklarından yapabiliyor. Bu da çayın kalitesini etkileyen öne önemli faktörlerden biridir. Güzel çay demlemek için elbette sadece çay markasına değil, çay demleyeceğiniz suyun temiz olmasına da dikkat etmeniz gerekir. Sizler için çay nasıl demlenir? Sorusunun yanıtını vereceğiz.




En Güzel Çay Nasıl Demlenir?

En güzel çay nasıl demlenir? En güzel çay demlemek için hiç acele etmenize gerek yoktur. Çünkü çay yavaş yavaş demlenerek, suya rengini ve tadını vermelidir. Bunun için izlemeniz gereken adımlar ise;

- İlk olarak musluk suyu yerine arıtılmış su kullanmanız gerekmektedir.
- Suyu elektrikli ısıtıcılar yerine çaydanlıkta yavaş yavaş kaynamaya almanız gerekir.
- Su iyice kaynayıp, fokurdadığında ise artık ocağın altını kapatabilirsiniz.
- Demliğe aldığınız çay yaprakları ilk olarak soğuk su ile yıkamanız gerekir. Bu sayede çayın içinde bulunan ve çayı bulanık gösteren tortu ve tozlar ortadan kalkacak ve daha berrak görünümlü bir çay rengine sahip olacaksınız.
- Kaynamış olan suyu çayın içine çok yavaş olacak şekilde ilave etmeniz gerekir.
- 15 – 20 dakika demlemeye bıraktıktan sonra hem kokusu hem de rengi suya geçecektir.

Enfes bir lezzette çay yapmak işte bu kadar kolaydır.



Çay Demlenirken Ne Kadar Çay Konur?

Esasen pek çok kişinin merak ettiği konu çay demlenirken ne kadar çay konur? Sorusudur. Burada net bir miktar vermek doğru olmaz. Ama ortalama bir demliğe 1 – 2 yemek kaşığı çay ilave etmeniz yeterli olacaktır. Bazı çay markalarının rengi daha koyu ve tadı daha acı olduğu için daha az ilave etmeniz gerekebilir.
 
 
 
 

DİĞER HABERLER