Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Çaldıkları kredi kartı ile 7 ayrı iş yerinden alışveriş yaptılar

16.02.2022 11:16:00
Konya'nın Kulu ilçesinde çaldıkları kredi kartı ile 7 ayrı iş yerinden temassız alışveriş yapan iki hırsızlık zanlısı yakalandı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde yaşayan ve bir tavuk çiftliğinde çalışan K. K.'ye ait kredi kartı kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Kartından alışveriş yapılmaya başlandığını fark eden K. durumdan şüphelenerek Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Asayiş Büro Amirliği ekipleri iki kişinin 7 ayrı iş yerinden farklı miktarlarda alışveriş yaptığını tespit etti. 

Ekipler düzenledikleri operasyonla E. B. ve H. K. isimli hırsızlık zanlılarını kısa sürede yakaladı.  Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından iki hırsızlık şüphelisi E. B. ve H. K. adliyeye sevk edildi.

Hırsızlık zanlılarının temassız olarak karttan alışveriş yaptıkları anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Yaşanan olayın ardından kredi kartı sahibi K. K. 112 ihbar hattını tekrar arayarak Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine hırsızlık zanlılarını 40 dakika içerisinde yakaladıkları ve kredi kartına ulaştıkları için teşekkür ettiği öğrenildi. (Ertan Özkök/Kulu)

DİĞER HABERLER