Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

"Calais Grubu" ülkeleri Avrupa'ya düzensiz göçle mücadelede işbirliğini artıracak

08.12.2022 22:55:00

BRÜKSEL (AA) - "Calais Grubu" ülkeleri olarak bilinen Belçika, İngiltere, Fransa, Almanya ve Hollanda, Avrupa çapında yasa dışı göçle mücadele çabalarını hızlandırma konusunda anlaştı.


Brüksel'de düzenlenen toplantıya 5 ülkenin, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun, Frontex'in ve Europol'ün temsilcileri katıldı.


Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamaya göre, taraflar, göç kriziyle mücadele konusunu ele aldı, Avrupa'ya düzensiz göçün büyüyen bir sorun olduğunu vurguladı.


Taraflar, operasyon ekiplerinin suç ağlarını daha iyi tespit etmesine ve bunlara yanıt vermesine olanak sağlamak için Fransa'nın Calais kentinde bulunan Ortak İstihbarat Hücresinin işbirliğini geliştirmeyi kabul etti.


Organize suç gruplarının desteğiyle küçük teknelerle Calais'ten İngiltere'ye ulaşmak için Manş Denizi'ni geçmeye çalışan insan sayısının artmasından duydukları endişeyi dile getiren taraflar, sadece göç sorunuyla değil aynı zamanda kaçakçılarla da mücadelede işbirliğinin öneminin altını çizdi.


Açıklamada, ülkelerin korunma ihtiyacı olanlara sığınma sağlamaya hazır olduğu belirtildi. Ayrıca, "sınırlardan her türlü kaçakçılığa yönelik yasa dışı girişimlerin en üst düzeyde ele alınması gerektiği" kaydedildi.




DİĞER HABERLER