Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Büyükşehir'den 'Yabancı öğrencilere ücretsiz ulaşım' haberlerine ilişkin açıklama

28.04.2022 21:54:00
Konya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya ve bazı basın organlarında çıkan 'Yabancı öğrencilere ücretsiz ulaşım' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Türkiye’nin en büyük şehirlerine oranla en ucuz ulaşım hizmetini sağlayan ve öğrenci biletlerine zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan provokatif paylaşımlara ilişkin belediyeden açıklama geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılında Türk Cumhuriyetlerinden üniversite öğrenimi için Konya’ya gelen öğrencilere destek olmak ve Konya üniversitelerinin tercih edilebilirliğini artırmak amacıyla bu öğrencilere toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı sağlamıştır.

Daha sonra Konya’nın uluslararası tanınırlığının artması, üniversite için yurt dışında tercih edilen bir şehir olması ve ülkeler arası ilişkilere katkı sağlamak amacıyla bu uygulama Türk Cumhuriyetleri ile birlikte tüm ülkeleri kapsar hale getirilmiştir.

Üniversite eğitimi için Konya’yı tercih eden 103 ülkeden 4 bin 978 uluslararası öğrenci arasında bu  imkandan yararlanan 2 bin 800 öğrenci vardır. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1,55 TL olan öğrenci biletlerine 4 yıldır zam yapmayan, Türkiye’de öğrenci ulaşımını en ekonomik şekilde sağlayan büyükşehir belediyesidir.

Genç Dostu Şehir Konya’da tüm üniversite öğrencilerimizin ve her yaştan öğrencimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

DİĞER HABERLER